Ιστοσελίδα προσβάσιμη από ΑΜΕΑ

Η ιστοσελιδα προσβασιμη απο αμεα είναι ένα από τα απαιτούμενα των επιδοτήσεων ΕΣΠΑ. Αν θέλετε προσαρμογή ιστοσελίδας με προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, η Bluemind Digital Marketing είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Οι ιστοσελίδες για ΑΜΕΑ που δημιουργούμε, είναι φιλικές σε άτομα με αναπηρία, σύμφωνα με το πρότυπο WCAG 2.0.

Ιστοσελίδα προσβάσιμη από ΑΜΕΑ - Προδιαγραφές

Οι προδιαγραφες site για αμεα, σε περιπτώσεις χρηματοδότησης ιστοσελίδων μέσω ΕΣΠΑ, θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις Οδηγίες για την προσβασιμοτητα αμεα εσπα του Περιεχομένου του Ιστού, έκδοση 2.0 (Web Content Accessibility Guidelines 2.0) του διεθνή oργανισμού World Wide Web Consortium (W3C), κατ’ ελάχιστο στο μεσαίο επίπεδο προσβασιμότητας “ΑΑ”.

Η ιστοσελίδα προσβάσιμη από ΑΜΕΑ του διεθνή οργανισμού World Wide Web Consortium (W3C), κατ’ ελάχιστο στο μεσαίο επίπεδο προσβασιμότητας “ΑΑ”) αποτελεί και λογίζεται ως παρέμβαση προσβασιμότητας προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και είναι αρκετή μόνο στην περίπτωση που ζητηθεί χρηματοδότηση αποκλειστικά και μόνο γι’ αυτόν τον λόγο

Ανάλογα με την φύση της χρηματοδότησης ΕΣΠΑ, δύναται να είναι απαιτητή και η ικανοποίηση των απαιτήσεων της περίπτωσης (Α) ή/και (Β) ή ακόμη και (Δ) ή/και (Ε) του κειμένου «Διευκρινήσεις για την εξασφάλιση προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία». Αν π.χ. χρηματοδοτούνται ταυτόχρονα και υποδομές τότε θα πρέπει να ικανοποιούνται και τα κριτήρια των περιπτώσεων (Β) ή/και (Α).

prodiagrafes site gia amea
Κατασκευή ιστοσελίδας προσβάσιμη από ΑΜΕΑ- Πρότυπο WCAG 2.0.

Στη Bluemind Digital Marketing Services είμαστε έμπειροι κατασκευαστές ιστοσελίδων, γι’ αυτό και μπορούμε να δημιουργήσουμε ιστοσελιδα προσβασιμη από αμεα. Οι ιστοσελίδες που κατασκευάζουμε είναι κατάλληλα προσβάσιμες και από άτομα με αναπηρία, χωρίς να διαφέρουν από τις σύγχρονες ιστοσελίδες.

Η μόνη διαφορά, που θα παρατηρήσουν οι επισκέπτες σας, είναι το διακριτικό εικονίδιο στο πάνω ή κάτω μέρος της homepage. Όσοι θέλουν να το χρησιμοποιήσουν, θα το βρουν διαθέσιμο και εύχρηστο σε κάθε σελίδα του website. 

Οι πρόσθετες λειτουργίες, όπως η ανάγνωση κειμένου, επιλογή μεγέθους γραμμάτων, χρωμάτων, αντίθεση και η πλοήγηση από το πληκτρολόγιο, εγκαθίστανται σε όλες τις ενότητες της ιστοσελίδας που είναι προσβάσιμη για ΑΜΕΑ. Οι ίδιες λειτουργίες δεν επηρεάζονται από την επεξεργασία ή τη δημιουργία νέου περιεχομένου, αλλά προσαρμόζονται αυτόματα σε κάθε νέα προσθήκη.

Η αυτοματοποιημένη προσαρμογή του νέου περιεχομένου στην ιστοσελίδα σας, σας προσφέρει τη μέγιστη ευκολία, ώστε να μην χρειάζεται να κάνετε επιπλέον προσαρμογές όταν εμπλουτίζετε την ιστοσελίδα σας.

Η προσθήκη της μπάρας προσβασιμότητας δεν επηρεάζει την αισθητική της ιστοσελίδας ενώ έχει αναπτυχθεί με την κατάλληλη τεχνολογία για τη βέλτιστη προβολή σε συσκευές desktop, tablet και smartphones.

Ιστοσελιδα προσβασιμη απο αμεα

Στη Bluemind Digital Marketing Services μπορούμε να προσαρμόσουμε την υπάρχουσα ιστοσελίδα σας με προσβασιμότητα ΑΜΕΑ. Με βάση το πρότυπο WCAG 2.0. αναλαμβάνουμε την κατασκευή ιστοσελίδας ή και την αναπροσαρμογή της. Αν επιθυμείτε να διατηρήσετε την ιστοσελίδα σας μπορούμε να προσθέσουμε λειτουργίες σύμφωνα με το πρότυπο WCAG 2.0.

κατασκευη ιστοσελιδασ προσβασιμη απο αμεα
Διόρθωση Σφαλμάτων - Βεβαιώσεις Ελέγχου – Checker

H προσαρμογή της σελίδας σε προσβασιμότητα ΑΜΕΑ, συμπεριλαμβάνει τη διόρθωση των σφαλμάτων όπως επιβάλει το πρότυπο WCAG 2.0., καθώς και την εξασφάλιση των αντίστοιχων βεβαιώσεων από τον checker που επιθυμείτε.

Βεβαίωση προσβασιμότητας ΑΜΕΑ για την ιστοσελίδα σας

Για την περίπτωση που η ιστοσελίδα σας εντάσσεται σε επιδότηση ΕΣΠΑ είναι απαραίτητο, όπως είπαμε και στην αρχή, να είναι μία ιστοσελιδα προσβασιμη απο αμεα. Παρέχουμε πλήρη συμβατότητα με τις απαραίτητες προϋποθέσεις του Προγράμματος Επιδότησης.

Αναλαμβάνουμε επίσης, την παροχή των απαραίτητων βεβαιώσεων για τα προγράμματα των επιδοτήσεων ΕΣΠΑ σε σχέση με την προσβασιμότητα της ιστοσελίδας σας.

Μιλήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210.8662975 ή στείλτε μας email στο [email protected]

Ερωτήσεις - απαντήσεις για την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ
Ενημερωθείτε σχετικά με την κατασκευή ιστοσελίδων ΑΜΕΑ

Στη Bluemind Digital Marketing κάθε έργο στην κατασκευή ιστοσελίδων αντιμετωπίζεται ολιστικά. Τα προσαρμοσμένα σχέδια των ιστοσελίδων μας με φωτογραφίες, videos και στρατηγικές πληροφορίες για την εταιρεία, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες δημιουργούν ευχάριστα συναισθήματα στους επισκέπτες σας. Εξάλλου η ιστοσελίδα σας είναι το διαδικτυακό στίγμα της επιχείρησή σας.

Μία σωστά δομημένη ιστοσελίδα φαίνεται από τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις των χρηστών, αλλά και από τους χρόνους παραμονής τους στην ιστοσελίδα σας και τη διάδραση πάνω στα σημεία επικοινωνίας με την εταιρεία σας.

Ακολουθείστε μας και στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram