fbpx

Κατασκευή eshop WooCommerce με 1 εκ. προϊόντα

Μπορεί η κατασκευή woocommerce eshop με 1 εκ. προϊόντα να ανταποκριθεί σωστά στις ανάγκες σας; Η απάντηση είναι ναι, αλλά ας δούμε μαζί κάποιους παράγοντες που θα πρέπει να προσέξετε.

Η Bluemind.gr πρόσφατα ολοκλήρωσε την κατασκευή eshop με WooCommerce για Ολλανδική εταιρεία. Το project που αναλάβαμε ήταν η κατασκευή ενός marketplace με 1.000.000 προϊόντα. Οι ιδέες πολλές αφού συνεργαζόμασταν με 3 διαφορετικές εταιρείες από την Ευρώπησστην κατασκευή του marketplace, το οποίο θα έπρεπε να ολοκληρωθεί μέσα σε 3 μήνες.

Τα χρονικά περιθώρια υλοποίησης του έργου ήταν περιορισμένα καθώς ο πελάτης μας ήθελε η ηλεκτρονική του επιχείρηση να λειτουργήσει άμεσα. Η διαχείριση του ηλεκτρονικού mall θα γινόταν από μία ολιγομελή ομάδα με βασικές γνώσεις σε wordpress. Η ίδια ομάδα θα έπρεπε άμεσα να εκπαιδευτεί ώστε να μπορεί να παρακολουθεί την πορεία του eshop και να κάνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις όπου κρινόταν αναγκαίο.

Και ενώ η αρχική ιδέα κατασκευής eshop ήταν να γίνει με τη χρήση Ralavel ή με magento 2 καταλήξαμε στο WooCommerce ώστε:

 • να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ανάγκες του marketplace με επιπλέον δυνατότητες επεκατασιμότητας,
 • να μπορεί ευκολότερα η ομάδα διαχείρισης του eshop να παρακολουθεί τις λειτουργίες του,
 • να προσφέρουμε στον πελάτη μας ανεξαρτησία στην τεχνική διαχείριση eshop.

Κατασκευή eshop με WooCommerce για 1 εκ. προϊόντα

Το μόνο ερώτημα που απέμενε να απαντηθεί στην κατασκευή eshop με 1 εκ. προϊόντα ήταν αν τελικά το woocommerce θα μπορούσε να διαχειριστεί τον όγκο προϊόντων και δεδομένων χωρίς να υπάρχουν καθυστερήσεις στη φόρτωση των σελίδων.

Δοκιμάσαμε τη φόρτωση περίπου 950.000 προϊόντων στο woocommerce με επιλογή κατάλληλου server, που θα πληρούσε όλες τις προσδιαγραφές για τη γρήγορη διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων.

Τα ζητούμενα μας για την επιλογή του κατάλληλου hosting ήταν:

 1. Η ποσότητα των δεδομένων (Bandwidth) που μεταφέρονταν στον server και πίσω να πραγματοποιούνταν σε περιορισμένο χρονικό διάστημα.
 2. Η ικανότητα του διακομιστή να αποθηκεύει δεδομένα προϊόντος στο σύστημα
 3. Η απόδοση του διακομιστή συμπεριλαμβανομένης της συνολικής μνήμης RAM που διατίθεται για την απόδοση του eshop.

Ένα άλλο ζητούμενο που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε είναι ο όγκος της επισκεψιμότητας, ο οποίος είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες σε ζητήματα ταχύτητας ενός ιστότοπου. Με πρόβλεψη τους 30.000 χρήστες καθημερινά να επισκέπτονται το eshop, ο server θα έπρεπε να μπορεί να διαχειριστεί τον αναμενόμενο όγκο χρηστών, αλλά και να διαθέτει extra πόρους.

Ένας καλά βελτιστοποιημένος ιστότοπος WooCommerce, μια ουσιαστική και κατάλληλη πλατφόρμα φιλοξενίας (hosting) και ένας ποιοτικός πάροχος πληρωμών είναι τα βασικά στοιχεία για τη δυνατότητα διεκπεραίωσης πολλών ταυτόχρονων συναλλαγών στο eshop εύκολα και γρήγορα.

Με τη σωστή υποδομή και τη χρήση των κατάλληλων plugins, που εξυπηρετούν περισσότερες από μία λειτουργίες, καταλήξαμε μαζί με τον πελάτη, ότι το WooCommerce θα μπορούσε να χειριστεί πολλές συναλλαγές ολοκλήρωσης αγοράς ταυτόχρονα.

Στη Βluemind.gr είμαστε αληθινά περήφανοι για την τεχνογνωσία και την ευελιξία της ομάδας μας στην κατασκευή eshop με woocommerce. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δημιουργήσει eshop με woocommerce για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και κάθε φορά διαπιστώνουμε πόσα περισσότερα πράγματα μπορούν να γίνουν πάνω στο συγκεκριμένο cms.

kataskevi eshop wocommerce

Μπορεί το WooCommerce να χειριστεί 1 εκατομμύριο προϊόντα;

Η απάντηση είναι ναι, αλλά υπάρχουν ορισμένα σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Ένα εκατομμύριο προϊόντα σημαίνουν πολλά δεδομένα και μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να φορτωθούν όλα αυτά τα δεδομένα στο woocommerce. Επιπλέον, ο server θα πρέπει να είναι σε θέση να χειριστεί το αυξημένο φορτίο όλων αυτών των δεδομένων.

Με βάση τα παραπάνω χρειαστήκαμε έναν αποκλειστικό ταχύτατο server για τη φιλοξενία του marketplace σε woocommerce , ώστε να διασφαλίσουμε τη γρήγορη φόσρτωση των σελίδων στο eshop.

Δεδομένου ότι το woocommerce είναι ανοιχτού κώδικα, μπορούσαμε να το προσαρμόσουμε στις ανάγκες του πελάτη μας, αλλά και να το επεκτείνουμε ώστε να καλύψουμε επιπλέον μελλοντικές ανάγκες.

Το woocommerce χάρη στην ευελιξία και την επεκτασιμότητα του, μας βοήθησε να υλοποιήσουμε χρονοβόρες διαδικασίες σε μικρότερο χρόνο, αλλά και να εξελίξουμε με custom code ότι δεν λειτουργούσε σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης.

9 ερώτηματα που μπορεί να έχετε για το WooCommerce

Το WooCommerce είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που μπορεί να χειριστεί έναν μεγάλο αριθμό προϊόντων. Αν και δεν έχει σχεδιαστεί ρητά για αυτό το επίπεδο όγκου, μπορεί να προσαρμοστεί κατάλληλα για να χειρίζεται μεγάλο αριθμό προϊόντων αν υπάρχει η κατάλληλη τεχνογνωσία.

Το WooCommerce είναι μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που μπορεί να χειριστεί παραγγελίες από μικρές επιχειρήσεις έως και μεγάλες εταιρείες. Ανάλογα με τη διαμόρφωση και τις ρυθμίσεις, το WooCommerce μπορεί να χειριστεί δεκάδες χιλιάδες παραγγελίες την ημέρα.

Το WooCommerce είναι δωρεάν στη χρήση, αλλά συνοδεύεται από ορισμένες δυνατότητες και επεκτάσεις που μπορούν να προσθέσουν επιπλέον κόστος. Συνολικά, το WooCommerce δεν είναι ακριβό στη χρήση σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες στην κατασκευή eshop.

Το WooCommerce μπορεί να διατηρήσει την επισκεψιμότητα του eshop σας σε υψηλά επίπεδα και να τη διαχειριστεί. Εξάλλου, υψηλή επισκεψιμότητα σημαίνει περισσότερες πωλήσεις και περισσότερα χρήματα στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Το WooCommerce είναι σε θέση να χειριστεί μια μεγάλη ποικιλία αναγκών διαχείρισης αποθέματος, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης αποθέματος προϊόντων, των επιπέδων αποθεμάτων και της επεξεργασίας παραγγελιών. Συνολικά, το WooCommerce είναι μια πολύ ικανή πλατφόρμα για τη διαχείριση του αποθέματος.

Το WooCommerce επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται τα προϊόντα τους και τις διαδικασίες ολοκλήρωσης αγοράς σε διάφορες γλώσσες. Η πλατφόρμα μπορεί να χειρίζεται πολλά νομίσματα, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν εύκολα να μετατρέψουν τις τιμές μεταξύ διαφορετικών νομισμάτων.

Η πλατφόρμα WooCommerce συνοδεύεται από πολλά προκατασκευασμένα εργαλεία και δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

 • Διαχείριση προϊόντων
 • Κανόνεςαγορών
 • Διαχείριση παραγγελιών
 • Αναφορά πωλήσεων
 • Πολλαπλές πύλες πληρωμής
 • Web content personalization
 • Υπολογισμός χρεώσεων σε διαφορετικά νομίσματα
 • Διασυνδέσεις με εξωτερικά συστήματα διαχείρισης αποθεμάτων

Ο χρόνος που χρειάζεται για τη δημιουργία ενός WooCommerce eshop εξαρτάται κυρίως από τον αριθμό των προϊόντων που θέλετε να προσθέσετε. Για παράδειγμα, η ολοκλήρωση των βημάτων στον οδηγό εγκατάστασης δεν διαρκεί περισσότερο από πέντε λεπτά.

Ωστόσο, η εισαγωγή όλων των προϊόντων ξεχωριστά μπορεί να είναι αρκετά χρονοβόρα. Επίσης, αν η εισαγωγή προϊόντων γίνεται αυτοματοποιημένα από eshops προμηθευτών μπορεί να είναι αναγκαία η δημιουργία custom διαδύνδεσης ώστε τα προϊόντα να εμφανίζονται στο eshop σας όπως τα θέλετε.

Μεγάλα αρχεία: Τα μεγάλα αρχεία επιβραδύνουν ένα eshop, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε WooCommerce ή οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Εάν το eshop έχει βαριές εικόνες, θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να φορτωθούν, καθιστώντας τον ιστότοπό σας αργό. Τα eshops έχουν μερικές εικόνες (και μερικές φορές ένα βίντεο) για κάθε προϊόν, γεγονός που μπορεί να επιβραδύνει την ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας, αν δεν το προσέξετε.

Hosting: Η ανεπαρκής φιλοξενία eshop σε γρήγορους servers είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που επηρεάζει την απόδοση των καταστημάτων WooCommerce.

Caching: Εάν ο ιστότοπός σας δεν διαθέτει cache (προσωρινή αποθήκευση) θα τρέχει αργά. Η προσωρινή αποθήκευση περιλαμβάνει τη δημιουργία αντιγράφων των σελίδων σας και την αποθήκευση τους κάπου αλλού. Όταν ένας χρήστης επισκέπτεται ξανά μια σελίδα, προβάλλει την αποθηκευμένη σελίδα. Αυτό μειώνει τη ζήτηση στον διακομιστή σας και κάνει το eshop σας πιο γρήγορο.

Αναποτελεσματική κωδικοποίηση: Τα ζητήματα με τον κώδικα WooCommerce είναι άλλη μία αιτία προβλημάτων επεκτασιμότητας. Εάν η κωδικοποίηση είναι ογκώδης και αναποτελεσματική ή το eshop σας έχει πάρα πολλά plugins, η ταχύτητα του ιστότοπού σας μπορεί να επιβραδυνθεί. Είναι απαραίτητο να συνεργαστείτε με έναν ειδικό του WooCommerce, όπως οι woocommerce experts της Bluemind.gr για να ελέγξετε τον κώδικα του καταστήματός σας και να απαλλαγείτε από τυχόν περιττά plugins.

Κατασκευή eshop WooCommerce - Bluemind.gr

Αν χρειάζεστε ένα eshop με χιλιάδες προϊόντα ή ακόμα και με 1 εκ. προϊόντα στη Bluemind.gr έχουμε τις γνώσεις, την εμπειρία, τις λύσεις και τα εργαλεία. Η ομάδα των web developers της Bluemind.gr βοηθά τους πελάτες μας να επιτύχουν τους στόχους τους δημιουργώντας eshops που ξεπερνούν τον ανταγωνισμό τους.

Η ομάδα των Woo Experts μας μπορεί να αναλάβει τη δημιουργία eshop γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά. Αν θέλετε ένα eshop σε woocommerce συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα ενδιαφέροντος και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Επικοινωνία
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram