fbpx

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων τί είναι;

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων αναφέρεται κυρίως στη βελτίωση της εικόνας ενός website προς τις μηχανές αναζήτησης, αλλά και προς τους επισκέπτες του ιστότοπου.

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων γίνεται με τη χρήση εργαλείων, προηγμένων στρατηγικών και πειραμάτων για τη βελτίωση της απόδοσης του ιστότοπού σας, την περαιτέρω αύξηση της επισκεψιμότητας, την αύξηση των μετατροπών και την αύξηση των εσόδων.

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων - Υπηρεσίες SEO

Μία από τις πιο κρίσιμες πτυχές της βελτιστοποίησης ιστοσελίδων είναι η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO). Η τεχνική δεν εστιάζει μόνο στο να κατατάσσονται διάφορες σελίδες του ιστότοπού σας ψηλά στα SERP για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά, αλλά επιτρέπει στους υποψήφιους πελάτες να εντοπίσουν την επωνυμία σας με τον ευκολότερο δυνατό τρόπο.

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδας για την καλή εμπειρία χρηστών

Η άλλη κρίσιμη πτυχή είναι η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας ή του eshop για την καλύτερη εμπειρία χρήστη, ώστε οι υποψήφιοι πελάτες σας να κάνουν την επιθυμητή ενέργεια και να μετατραπούν από ενδιαφερόμενοι σε αγοραστές.

Με τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας ή του eshop, μπορείτε όχι μόνο να αξιοποιήσετε μια σημαντική δυνατότητα για περισσότερες αγορές με τον πιο αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο (χωρίς να πληρώνετε για διαφημίσεις), αλλά παράλληλα εξασφαλίζετε περισσότερες μετατροπές και έσοδα.

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και εταιρική αξιοπιστία

Η βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας, σάς βοηθά να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των επισκεπτών σας και χτίσετε μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους. Επιπλέον εδυναμώνει τη φήμη της εταιρείας σας καθώς η επωνυμία σας γίνεται keyword για τον κόσμο του διαδικτύου (οι χρήστες σας αναζητούν με το όνομά σας)!

Μια ολιστική προσέγγιση βελτιστοποίησης ιστότοπου συνδυάζει μια ποικιλία ειδικοτήτων που διασφαλίζουν ότι η ιστοσελίδα σας ή το eshop σας αποδίδει ιδανικά σε όλους τους τομείς:

  • SEO
  • Copywriting
  • Analytics
  • UX Design (Frontend)
  • Ανάπτυξη Ιστού (Backend)
  • CRO/Βελτιστοποίηση σελίδας προορισμού

Γιατί είναι σημαντική η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων;

Την τελευταία δεκαετία, το διαδίκτυο έχει γίνει ένα μέρος όπου οι καταναλωτές λαμβάνουν τις αγοραστικές τους αποφάσεις και αγοράζουν προϊόντα ή επιλέγουν τις κατάλληλες υπηρεσίες σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Το 2020, οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν σε σχεδόν 4,29 τρισεκατομμύρια δολάρια. Το 2021, οι λιανικές πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν σε περίπου 5,2 τρισεκατομμύρια δολάρια και αυτό αναμένεται να αυξηθεί έως και 56% τα επόμενα χρόνια.

Το Διαδίκτυο έχει γίνει επίσης ο προορισμός για την εύρεση πληροφοριών για τοπικές επιχειρήσεις με το 46% των συνολικών αναζητήσεων Google να έχουν τοπική πρόθεση αγοράς και το 78% των τοπικών αναζητήσεων από κινητά καταλήγουν σε αγορές εκτός διαδικτύου.

Εταιρείες λογισμικού, επιχειρήσεις B2B και εταιρείες παροχής υπηρεσιών εντοπίζονται από χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις που αναζητούν στις μηχανές αναζήτησης τις υπηρεσίες τους ή τα προϊόντα τους.

Έτσι, τοποθετώντας σωστά την επιχείρησή σας με την βελτιστοποίηση ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης μπορείτε να έχετε τους επισκέπτες που θέλετε.

Εάν δεν βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας και το περιεχόμενό σας, δεν θα έχει για εσάς καμία σημασία πόσα άτομα αναζητούν όρους σχετικούς με την επιχείρησή σας. Ο ιστότοπός σας δεν θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης και η επιχείρησή σας δεν θα γίνεται ορατή στους ενδιαφερόμενους.

Αλλά αν κάνετε βελτιστοποίηση για αναζήτηση, βάζετε τον οργανισμό σας στον χάρτη του τοπικού αλλά και του διεθνούς εμπορίου. Οι καταναλωτές που αναζητούν σχετικούς όρους με τα προϊόντα σας ή τις υπηρεσίες θα μποορύν να σας εντοπίσουν.

Με το mastering Search Engine Optimization (SEO), θα δημιουργήσετε στοχευμένη επισκεψιμότητα από ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Εκτός από την βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για αναζήτηση χρειάζεται και η βελτιστοποίηση ιστοσελίδας για την μετατροπή επισκεπτών σε αγοραστές. Αν έχετε μόνο traffic από ενδιαφερόμενους - εν δυνάμει πελάτες που δεν γίνονται αγοραστές τότε δεν θα έχετε έσοδα.

Χρησιμοποιήσετε την επισκεψιμότητα, βελτιστοποιώντας την εμπειρία χρήστη για περισσότερες πωλήσεις.

Με τον έλεγχο του Conversion Rate Optimization (CRO), μεγιστοποιείτε τον αριθμό των δυνητικών πελατών και των πωλήσεων που δημιουργείται από πληρωμένη και οργανική επισκεψιμότητα.

Υπηρεσίες Βελτιστοποίησης Ιστοσελίδων

Στη Bluemind αναλαμβάνουμε την βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και eshops για την σωστή εμφάνιση στις μηχανές αναζήτησης αλλά και τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για την αύξηση των μετατροπών.

Σκοπός μας είναι όχι μόνο να προσελκύσουμε τους ιδανικούς πελάτες για την επιχείρησή σας αλλά και να τους μετατρέψουμε από απλούς επισκέπτες σε αγοραστές.

Τί είναι η υπηρεσία seo audit;

Αξιολόγηση ιστοσελίδας

Αναλαμβάνοντας τη βελτιστοποίηση ιστότοπου, οι έμπειροι συνεργάτες μας θα αξιολογήσουν καταρχήν την ιστοσελίδα σας τόσο στο τεχνικό μέρος όσο και σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό σας.

Τα αποτελέσματα αξιολόγησης ιστοσελίδας θα μας οδηγήσουν στο τι θα πρέπει να γίνει ώστε να έχετε περισσότερους επισκέπτες και περισσότερες πωλήσεις.

Ενημερωθείτε εδώ για τους ελέγχους σε eshop

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδας

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδας αφορά σε διορθώσεις στο περιεχόμενο, την ταχύτητα φόρτωσης των σελίδων, τη στρατηγική τοποθέτησή της απέναντι στον ανταγωνισμό και άλλες 190 παραμέτρους SEO που εξετάζουμε.

Επιπλέον, εφαρμόζουμε μεθόδους διατήρησης των ενδιαφερομένων στην ιστοσελίδα, αλλά και τεχνικές που τους προτρέπουν αν κάνουν μία ενέργεια επικοινωνίας ή αγοράς.

Διαχείριση ιστοσελίδας - Διαχείριση eshop

Η ιστοσελίδα σας ή το ηλεκτρονικό σας κατάστημα χρειάζονται διαρκή υποστήριξη. Ο ιστότοπος πρέπει να λειτουργεί 24 ώρες 365 μέρες τον χρόνο. Επίσης, επειδή οι αναζητήσεις αλλαζουν ή προστίθενται καινούριες η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να είναι πάντα ενημερωμένη. Στις υπηρεσίες διαχείρισης ιστοσελίδων και διαχείρισης eshop προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.

Επικοινωνήστε μαζί μας για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα ενδιαφέροντος.

Επικοινωνία
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram