fbpx

Επαγγελματική προώθηση eshop

Σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον η επαγγελματική προώθηση eshop φέρνει πωλήσεις. Το κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων λόγω covid-19 επέφερε νέες συνήθειες στον τρόπο αγοράς προϊόντων για τους καταναλωτές.

Στην Ελλάδα έχουμε περίπου 17.000 ηλεκτρονικά καταστήματα, τα οποία καθημερινά πουλάνε τρόφιμα, ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, είδη επίπλωσης σπιτιού ή και γραφείου και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Το 2020 η επίδραση του covid-19 επέφερε τεράστιες αλλαγές στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η πανδημία επιτάχυνε τις αλλαγές σε αρκετούς κλάδους και προϊόντα με μέση ζήτηση από το διαδίκτυο, εκτινάχθηκαν σε πωλήσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα είδη σπιτιού από επίπλωση μέχρι και σκεύη μαγειρικής ζητήθηκαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Η παραμονή στο σπίτι με σκοπό την προφύλαξη από την μετάδοση του COVID ενέτεινε την ανάγκη των ανθρώπων να στραφούν σε αγορές που αφορούν τον χώρο κατοικίας τους.

Η επιτάχυνση του ηλεκτρονικού εμπορίου αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο το 2021. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι λύσεις click away και click in shop δεν απέδωσαν. Οι καταναλωτές δεν βρίσκουν κανένα λόγο να περιμένουν στην ουρά έξω από ένα κατάστημα για να δουν ή να παραλάβουν τα προϊόντα που έχουν επιλέξει.

Προφανώς προτιμούν να τα παραλάβουν στην πόρτα του σπιτιού τους κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο για να κάνουν άλλα πιο χρήσιμα πράγματα μέσα στη μέρα τους.

Η επένδυση κατασκευής eshop αποσβένεται γρήγορα με κατάλληλη προωθηση eshop

Πολλές φορές πελάτες που δεν έχουν την εμπειρία της πώλησης μέσω eshop μας ρωτούν αν έχει νόημα να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να φαίνεται ακριβή η αρχική επένδυση για την κατασκευή eshop, εξαιτίας της άγνοιας που υπάρχει σε σχέση με τα κέρδη, που σημειώνονται μέσω του e-commerce.

Επειδή στη Bluemind Digital Marketing Services μας αρέσει να μιλάμε με μετρήσιμα αποτελέσματα. Για το λόγο αυτό, παραθέτουμε τα αποτελέσματα στην προώθηση eshop πελάτη μας, που πουλάει ανδρικά ρούχα και παπούτσια.

Ξεκινήσαμε την προωθηση eshop σε Facebook και Instagram στις 28/1/21. Επιλέξαμε για αρχή να αξιοποιήσουμε όσο δυνατόν περισσότερο τη δυναμική των social media, πριν προχωρήσουμε στην προώθηση με google ads.

Γιατί οι digital marketing καμπάνιες σας δεν φέρνουν πωλήσεις;

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η κατάλληλη προώθηση eshop πρέπει να ακολουθεί τη δυναμική της επιχείρισης σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση πελατών. Φανταστείτε ένα κατάστημα, που την επόμενη μέρα έχει 100 παραγγελίες να εξυπηρετήσει, με ένα μόνο άτομο στο πόστο αυτό. Είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν σωστά και οι 100 παραγγελίες, αν ασκεφτεί κανείς ότι με κάποιους από τους πελάτες θα χρειαστεί να γίνει και τηλεφωνική επικοινωνία για επιβεβαίωση.

Προώθηση eshop

Στη φωτογραφία βλέπετε τα αποτελέσματα πωλήσεων του πελάτη μας, όπως εμφανίζονται από τα στατιστικά του eshop. Οι πωλήσεις του για τον Φεβρουάριο 2021 ανήλθαν στα 6.339,40 ευρώ με μέσο ημερήσιο τζίρο στα 226,41 ευρώ. Για τη διαφήμιση (προωθηση eshop) στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα δαπανήθηκαν 1.594 ευρώ.

Δείτε το πρόσφατο success story της ομάδας μας στην προώθηση eshop με ρολόγια

Τα προϊόντα που πουλήθηκαν δεν ανήκουν στην κατηγορία των επώνυμων προϊόντων (μάρκα). Πρόκειται για προϊόντα, τα οποία καλούμαστε να κάνουμε γνωστά στο κοινό, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του πελάτη μας.

Η κατασκευή eshop και η κατάλληλη προώθηση eshop σε κάθε περίπτωση μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Είναι φυσικά ένας νέος τρόπος λειτουργίας μίας επιχείρησης, που διαθέτει φυσικό κατάστημα, αλλά είναι σίγουρα και αποδοτικός. Ένα eshop που έχει πωλήσεις από τον πρώτο μήνα λειτουργίας του, αποσβένει το κόστος κατασκευής του μέσα σε δύο το πολύ μήνες.

Προώθηση eshop σε Facebook και Instagram

Με τη δημιουργία επαγγελματικού λογαριασμού στο Facebook και την σύνδεσή του με το eshop σας, δίνεται η δυνατότητα να επιτευχθούν με την πάροδο του χρόνου σταθερά κέρδη από τις διαφημίσεις.

Επιτυγχάνονται οι μέγιστες δυνατές πωλήσεις χάρη σε συγκεκριμένο κώδικα (pixel του Facebook) ο οποίος ακολουθεί τους επισκέπτες από το eshop σας ή αναζητά σε Facebook και Instagram δυνητικούς πελάτες με παρόμοια χαρακτηριστικά των πελατών οι οποίοι ήδη έχουν αγοράσει από το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Ο αλγόριθμος του Facebook, αναλύει και εντοπίζει το κατάλληλο κοινό, στο οποίο και προβάλλει τη διαφήμισή σας.

Σημαντικός πυλώνας κερδών για τα eshop είναι και το επαναληπτικό marketing το οποίο έχουμε δει και γνωρίζουμε από την εμπειρία μας ότι με τη σύνδεση του Facebook pixel, τα αποτελέσματα επιτυχίας του ανεβαίνουν σημαντικά!

Αξιοποιώντας τους παραπάνω τρόπους οι διαφημίσεις σας στα social media δεν προβάλλονται στην τύχη. Για την προώθηση eshop βρίσκουμε τους κατάλληλους πελάτες για την επιχείρησή σας με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.

Αντίστοιχη πολιτική προώθησης ακολουθείται και για τη Google. Η προβολή των προϊόντων σας μέσω του Google Shopping Ads μπορεί να φέρει στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα το αγοραστικό κοινό που αναζητά παρόμοια προϊόντα με τα δικά σας. Ενημερωθείτε για την προώθηση eshop με το Google Shopping Ads εδώ.

Μιλήστε μαζί μας για την επαγγελματική προώθηση του eshop σας στο 210 86.62.975 ή στείλτε μας email στο [email protected]

Διαβάστε επίσης:

Βρείτε μας και στο Facebook

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram