fbpx

Η Google επιβραβεύει την ταχύτητα ιστοσελίδων

Από τον Μαϊο του 2021 η Google θα επιβραβεύει την ταχύτητα στις ιστοσελίδες ενημερώνοντας τον αλγόριθμο της σε σχέση με το παράγοντα Page Experience. Αυτό θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας που θα επηρεάζει την κατάταξη ενός ιστότοπου στα οργανικά αποτελέσματα.

Τι είναι Page Experience;

Page experience είναι η εμπειρία της σελίδας και περιλαμβάνει όλες τις πτυχές του τρόπου με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με μια ιστοσελίδα και πόσο καλή ή δύσκολη είναι για αυτούς.

Περιλαμβάνει επίσης, μετρήσεις στο Web Vital της Google. Επί του παρόντος, η εστίαση είναι σε τρία σημεία: φόρτωση, διαδραστικότητα και οπτική σταθερότητα.

Η φόρτωση, σε αυτό το πλαίσιο, μετρά την ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπου. Μία γρήγορη σε φόρτωση ιστοσελίδα ή eshop θα έχει περισσότερες εμφανίσεις στα φυσικά αποτελέσματα της Google.

Η διαδραστικότητα είναι ο χρόνος από τον οποίο ένας χρήστης αλληλεπιδρά για πρώτη φορά με μια ιστοσελίδα ή ένα eshop . Για παράδειγμα αν κάνει ένα κλικ ή ένα πάτημα σε σύνδεσμο, πέρα από το ότι βρίσκεται στον ιστότοπο.

Η οπτική σταθερότητα έχει να κάνει με την αποτροπή ενοχλητικής και απροσδόκητης μετακίνησης περιεχομένου σελίδας.

Τώρα, η Google συγκεντρώνει αυτές και άλλες πτυχές κάτω από μια ομπρέλα, που θα έχει ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης και φυσικά θα επηρεάσει την προώθηση ιστοσελίδων με SEO.

Γιατί πρέπει να δώσετε προσοχή στις αλλαγές του αλγόριθμου της Google;

Το γεγονός παραμένει ότι οι μετρήσεις της εμπειρίας της νέας σελίδας πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους προγραμματιστές και όλους όσοι εμπλέκονται σε στρατηγικές βελτιστοποίησης ιστοσελίδων για τη βελτίωση της κατάταξης αναζήτησης.

Αργές ταχύτητες σελίδας: Γνωρίζετε πόσο απογοητευτικό είναι να κάνετε κλικ σε ένα αποτέλεσμα αναζήτησης και στη συνέχεια να περιμένετε να φορτωθεί μια σελίδα. Μπορεί να είναι λίγα δευτερόλεπτα, αλλά ο επισκέπτης αισθάνεται σαν να περιμένει μία αιωνιότητα.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δοθεί στην εμπειρία των χρηστών που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας από κινητό τηλέφωνο.

Κακή δομή και σχεδίαση: Ακόμα κι αν η ιστοσελίδα ή το eshop σας φορτώνεται γρήγορα, υπάρχουν στιγμές που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στην πλοήγηση. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ο σχεδιασμός είναι απλώς προβληματικός. Πιθανά προβλήματα είναι πάρα πολλά αναδυόμενα παράθυρα ή έλλειψη σωστής δομής του περιεχομένου. Η αναζήτηση πληροφοριών σε έναν τέτοιο ιστότοπο μπορεί να είναι σαν να ψάχνετε μια βελόνα σε άχυρα.

Ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας πρέπει να είναι απλός και να ανταποκρίνεται ώστε να φαίνεται ελκυστικός σε μικρότερες οθόνες. Η δομή του ιστότοπου πρέπει επίσης να βελτιστοποιηθεί για κινητά.

Έλλειψη δέσμευσης: Δυστυχώς, πάρα πολλοί ιστότοποι απλά υποθέτουν ότι ο μόνος σκοπός τους είναι η πώληση. Αλλά ο σημερινός καταναλωτής θέλει και να ψυχαγωγηθεί και να γίνει κατανοητός. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ενσυναίσθηση και η επιθυμία για επαναλαμβανόμενες επισκέψεις στον ιστότοπο σας είναι σημαντικοί παράγοντες, που θα χρειαστεί να προσέξετε.

taxytita istoselidas

Ιστότοποι με κατακόρυφη ταχύτητα φόρτωσης

Η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας ή του eshop σας θα πρέπει να βελτιστοποιηθεί, ώστε να μην δώσετε χώρο στους ανταγωνιστές σας.

Η Google θα εμφανίζει σε καλύτερη θέση (πρώτο) έναν ιστότοπο, που θα έχει το ίδιο περιεχόμενο με κάποιον άλλο, αλλά η ταχύτητα της χρόνου φόρτωσης του είναι στα 1’’ – 2’’ δευτερόλεπτα.

Επαγγελματική προώθηση eshop

Η ίδια η Google είναι αρκετά ξεκάθαρη για το αυξημένο βάρος που πρόκειται να δώσει στην εμπειρία της σελίδας. Εξάλλου, μια καταπληκτική εμπειρία σελίδας επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν περισσότερα και αυξάνει την αφοσίωση.

i google epivraveyvei tin taxytita istoselidon 1

Συχνά προβλήματα στην ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας

Η καθυστέρηση ενός δευτερολέπτου στη φόρτωση σελίδας μπορεί να μειώσει τα ποσοστά μετατροπών κατά 70%. Οι αλγόριθμοι της Google χρησιμοποιούν κυρίως την έκδοση για κινητά του περιεχομένου ενός ιστότοπου για την κατάταξη σελίδων από αυτόν τον ιστότοπο.

Οι παράγοντες που καθορίζουν την ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπου είναι:

  • Αργό και μη ασφαλές Hosting
  • Μη επεξεργασμένες φωτογραφίες
  • Θέμα (template) που δεν έχει γραφτεί με σωστό κώδικα ή με την ταχύτητα ως στόχο
  • Πρόσθετα που είναι πολύ βαριά
  • Πλήθος πρόσθετων που έχουν εγκατασταθεί
  • Απουσία πρόσθετου cache για τη βελτίωση της ταχύτητας.

Η βελτίωση των παραπάνω είναι απαραίτητο να γίνει από επαγγελματία developer που θα αξιολογήσει τα προβλήματα και θα σας προτείνει τις κατάλληλες λύσεις για την επίλυσή τους.

Φροντίζουμε να δίνουμε στις σελίδες σας τον χώρο που τους αξίζει!

Στη Bluemind Digital Marketing Services φροντίζουμε ώστε οι ιστοσελίδες των πελατών μας να έχουν γρήγορη ανταπόκριση στη φόρτωσή τους. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε δικά μας template για ιστοσελίδες και eshop, τα οποία δεν επιβαρύνουν τους ιστότοπους που κατασκευάζουμε. Επίσης, διαθέτουμε το δικό μας hosting σε υπερσύγχρονους server υψηλής ταχύτητας με διπλό back up (και σε cloud) για μεγαλύτερη ασφάλεια και γρήγορη ανάκτηση των δεδομένων, ακόμα και σε συμβάντα κακόβουλης επίθεσης.

Δωρεάν έλεγχος σε ιστοσελίδες και eshop

Στη Bluemind Digital Marketing Services αναλαμβάνουμε ΔΩΡΕΑΝ τον έλεγχο του ιστότοπού σας, με βάση τις νέες αλλαγές στον αλγόριθμο της Google. Αν είστε κάτοχος μίας ιστοσελίδας ή ενός eshop, μιλήστε μαζί μας στο +30 210 8662975 για να γνωρίζετε άμεσα αν ο ιστότοπος σας ακολουθεί τις αλλαγές που πρόκειται να εφαρμοστούν από τον Μάϊο 2021 ή θα χρειαστεί να κάνετε βελτιώσεις.

Η ομάδα της Bluemind μπορεί επιπλέον να επιλύσει τυχόν προβλήματα στην ταχύτητα της ιστοσελίδας σας ή του eshop σας, τη δομή του περιεχομένου, αλλά και να σας προτείνει ιδέες για ένα ελκυστικό περιεχόμενο με σκοπό την αύξηση της αλληλεπίδρασης με τους επισκέπτες σας.

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος που ακολουθεί και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Επικοινωνία
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram