fbpx

Προώθηση λογιστικής εταιρείας με SEO & Google Ads - Case Study

Πώς βοηθήσαμε μια λογιστική εταιρεία να αυξήσει την οργανική της επισκεψιμότητα κατά 193%, να αυξήσει τους νέους χρήστες της κατά 511% και να αυξήσει τον αριθμό των εισερχόμενων κλήσεων κατά 2.440%;

Η προώθηση με SEO και Google Ads ενίσχυσε την λογιστική εταιρεία

Το πρόβλημα με το οποίο ο πελάτης προσέγγισε την Bluemind ήταν πολύπλευρο και απαιτούσε διττή προσέγγιση. Παρόλο που η λογιστική του εταιρεία εξακολουθούσε να έχει σταθερή δουλειά από στόμα σε στόμα, η παρουσία της στο διαδίκτυο παρουσίαζε σημαντικές ελλείψεις.

Τα προβλήματα της διαδικτυακής παρουσίας της λογιστικής εταιρείας

Οι δύο βασικές μετρήσεις που βάσιζαν την επιτυχία της διαδικτυακής παρουσίας ήταν ο αριθμός των κλήσεων που λάμβαναν μέσω του ιστότοπού τους και τον αριθμό των κλήσεων που τελικά μετατρέπονταν σε πελάτες.

Το βασικό πρόβλημα που εντοπίσαμε στη Bluemind ήταν η έλλειψη νέων χρηστών στην ιστοσελίδα τους, κάτι που μεταφράστηκε άμεσα σε εξαιρετικά χαμηλό όγκο κλήσεων μέσω του website.

Η δεύτερη ανησυχία του πελάτη ήταν ότι δυσκολευόταν να μετατρέψει τις τηλεφωνικές κλήσεις σε πελάτες, κυρίως λόγω λανθασμένων συμφερόντων.

Το έργο που αναλάβαμε για λογαριασμό της λογιστικής εταιρείας

Η Bluemind ανέλαβε να τρέξει μια νέα πρωτοβουλία ανάπτυξης περιεχομένου που θα προσέλκυε νέο ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα του πελάτη, μέσω της βελτιστοποίησης SEO. Επιπλέον, μας ανατέθηκε να διασφαλίσουμε ότι το νέο περιεχόμενο θα ήταν σχετικό και χρήσιμο για την πελατεία, που η λογιστική εταιρεία ήλπιζε να προσελκύσει για να βελτιώσει τις μετατροπές κλήσεων.

Μόλις η βελτιστοποίηση ιστοσελίδας βάσει SEO έδειχνε τα πρώτα αποτελέσματα, θα μεταφέραμε αυτήν την επιτυχία στην υλοποίηση μιας καμπάνιας Google Ads που θα ήταν αναπόσπαστο κομμάτι στην ενίσχυση των αριθμών κλήσεων καθώς και στις μετατροπές κλήσεων.

Η διαδικασία

Η Bluemind ξεκίνησε την καμπάνια SEO της λογιστικής εταιρείας και την επακόλουθη καμπάνια Google Ads με τα εξής:

  • Πραγματοποιήθηκε τεχνικός έλεγχος ιστοσελίδας για τον προσδιορισμό τεχνικών ζητημάτων που εμπόδισαν την ανάπτυξη του ιστότοπου
  • Προσδιόρισε βασικά ζητήματα που καθυστέρησαν την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυαν το κόστος
  • Ανέλυσε το επιχειρηματικό μοντέλο και το τρέχον περιεχόμενο για την αναθεώρηση SEO
  • Μελέτησε τα οργανικά και πληρωμένα αποτελέσματα διαφήμισης
  • Διενήργησε έρευνα λέξεων-κλειδιών και ανάλυση ανταγωνιστών
  • Προγραμμάτισε τις καμπάνιες για την εκκίνηση

Η επίλυση

Η Bluemind έχει την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τους πόρους για να προσφέρει υπηρεσίες προώθησης με digtal marketing λογιστικά γραφεία και λογιστικές φοροτεχνικές εταιρείες. Από την άλλη ο πελάτης είχε πολυετή εμπειρία σε εξειδικευμένες λογιστικές υπηρεσίες και τους πόρους σε ανθρώπινο δυναμικό και portofolio για να ανταποκριθεί στην προώθηση των ολοκληρωμένων λογιστικών, φορολογικών υπηρεσιών και της διαχείρισης μισθοδοσίας για επιχειρήσεις που θέλουν να ιδρύσουν υποκατάστημα στην Ελλάδα.

Η Bluemind μπόρεσε να προσδιορίσει ότι η πλειονότητα των ζητημάτων που εμπόδιζαν τη λογιστική εταιρεία να αναπτυχθεί ήταν θέματα τεχνικού χαρακτήρα και στρατηγικής.

Μία από τις πρώτες και πιο εύκολες βελτιώσεις που κάναμε ήταν να πείσουμε τον πελάτη να αγοράσει την έκδοση .com του ιστότοπού του. Δεδομένου ότι η λογιστική εταιρεία είχε έδρα την Ελλάδα, χρησιμοποιούσε αποκλειστικά μια διεύθυνση ιστού .gr. Η έκδοση .com του ιστότοπού τους ήταν αναπόσπαστο στοιχείο για να βοηθήσει στην ανακατεύθυνση της επισκεψιμότητας στον κύριο ιστότοπό τους μέσω αναζητήσεων.

Στη συνέχεια εστιάσαμε στη στρατηγική περιεχομένου τους, συμπεριλαμβάνοντας υψηλής ποιότητας λέξεις-κλειδιά και σε ενημερωτικό περιεχόμενο που παρείχε την απαραίτητη αξία στην υπάρχουσα ιστοσελίδα τους.

Καθώς η νέα πρωτοβουλία περιεχομένου βρισκόταν σε εξέλιξη, πραγματοποιήσαμε επίσης την απαραίτητη συντήρηση στον ιστότοπό τους για να αφαιρέσουμε dead links, περιττές ή άσχετες σελίδες και βελτιώσαμε τη διάταξη και την αναγνωσιμότητα της ιστοσελίδας.

Μέσω αυτής της διαδικασίας, μπορέσαμε να προσθέσουμε έναν σημαντικό αριθμό backlinks υψηλής ποιότητας.

Τέλος, εξετάσαμε τις προηγούμενες διαφημιστικές καμπάνιες της λογιστικής εταιρείας και εργαστήκαμε για την άρση της διπλοτυπίας μεταξύ ομάδων διαφημίσεων, προσαρμόζοντας παράλληλα το αντίγραφο διαφήμισης σε καλύτερα στοχευόμενα είδη κοινού που ήταν πιο πιθανό να μετατραπούν σε πελάτες.

Με αυτήν τη διαδικασία, ξεκινήσαμε μια καμπάνια Google Ads και εφαρμόσαμε την παρακολούθηση των goals για τηλεφωνικές κλήσεις και συμπλήρωση φόρμας επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκαν από την ιστοσελίδα.

Τα αποτελέσματα στην προώθηση της λογιστικής εταιρείας

Στην αρχή της καμπάνιας, η Bluemind επικεντρώθηκε στη βελτίωση της παρουσίας SEO της λογιστικής εταιρείας στη Google. Βελτιστοποιώντας το υπάρχον περιεχόμενο της ιστοσελίδας και δημιουργώντας ένα νέο σχέδιο περιεχομένου, μπορέσαμε να βελτιώσουμε δραστικά την κατάταξή τους στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

Δείτε τα μερίδια επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα με βάση τις Πηγές Επισκεψιμότητας από Google Analytics. Η επικέντρωσή μας στο SEO αποτυπώνεται στην ακόλουθη φωτογραφία με την πίτα όπου εμφανίζονται τα μερίδια επισκεψιμόττητας και στο μπλε χρώμα, που είναι η επισκεψιμότητα, η οποία προήλθε από την εμφάνιση της λογιστικής εταιρείας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

Δεξιά εμφανίζονται οι μηνιαίες επισκέψεις στην ιστοσελίδα και τα σημεία από όπου προήλθαν αυτές οι επισκέψεις.

apotelesmata proothisis logistikis etaireias me seo kai google ads

Εστιάζοντας στη βελτιστοποίηση SEO και βελτιώνοντας τις ετικέτες λέξεων-κλειδιών στην ετικέτα του χάρτη, καθώς και στην αύξηση του αριθμού των τοπικών τμημάτων περιεχομένου SEO και σελίδων για συγκεκριμένες υπηρεσίες, παρατηρήσαμε αύξηση 511% στον αριθμό των νέων χρηστών στον ιστότοπο μέσα σε 1 έτος.

Μόλις αρχίσαμε να βλέπουμε μια σημαντικά μεγάλη αύξηση στον αριθμό των νέων χρηστών και των οργανικών αναζητήσεων στον ιστότοπο, αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε τη δυναμική ξεκινώντας μια καμπάνια Google Ads για τη στόχευση και τη μετατροπή αυτών των νέων χρηστών σε πελάτες.

anavathmisi leitourgeion eshop symvouloi shop
DITIGAL MARKETING SERVICES

Ας μιλήσουμε!

Η Bluemind Digital Marketing παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες προώθησης για λογιστικές - φοροτεχνικές εταιρείες. Κατανοώντας τους φορολογικούς όρους και τις ανάγκες της αγοράς είναι σε θέση να σας προσφέρει αποτελέσματα σε νέες συνεργασίες και νέους πελάτες για τη λογιστική σας εταιρεία. Επικοινωνήστε μαζί μας για να εξετάσουμε από κοινού τους τρόπους ανάπτυξής σας.

Επικοινωνία
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram