fbpx

Σχεδιασμός ιστοσελίδων | Σχεδίαση ιστοσελίδας από ειδικούς

Σχεδίαση ιστοσελίδων: Τα Κλειδιά για μία συναρπαστική επιτυχημένη ιστοσελίδα

Η επαγγελματική σχεδίαση ιστοσελίδων είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία μιας επιχείρησης στο διαδίκτυο. Ένας καλός ιστότοπος πρέπει να είναι λειτουργικός, εύχρηστος, ελκυστικός και να αντανακλά την επιχειρηματική ταυτότητα και τους στόχους της εταιρείας.

Σχεδιασμός ιστοσελίδων – Web design

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο στη διαδικασία δημιουργίας μιας επιτυχημένης ιστοσελίδας.

8 βήματα για τον σχεδιασμό ιστοσελίδας

Εδώ είναι μερικά βασικά βήματα για τον σχεδιασμό ιστοσελίδας:

 1. Καθορισμός των στόχων: Πριν ξεκινήσετε τον σχεδιασμό, πρέπει να καθορίσετε ποια είναι οι στόχοι της ιστοσελίδας. Θέλετε να προωθήσετε προϊόντα ή υπηρεσίες, να μοιραστείτε πληροφορίες, να δημιουργήσετε μια κοινότητα κ.λπ.;
 2. Κατανόηση του κοινού: Αναλύστε το κοινό στο οποίο απευθύνεται η ιστοσελίδα σας. Ποιες είναι οι ανάγκες, οι προτιμήσεις και οι συνήθειες τους;
 3. Σχεδιασμός της δομής της ιστοσελίδας (Sitemap): Δημιουργήστε ένα σχέδιο για τη δομή της ιστοσελίδας σας. Αυτό περιλαμβάνει τον προσδιορισμό των εσωτερικών σελίδων και των συνδέσμων μεταξύ τους.
 4. Wireframing: Αυτό είναι το στάδιο όπου δημιουργείτε το διαγράμματα της ιστοσελίδας σας, . Αυτό βοηθάει να οργανώσετε την πληροφορία και τη δομή του site map πριν προχωρήσετε σε λεπτομερέστερο σχεδιασμό.
 5. Σχεδιασμός Γραφικών (UI Design): Αφού ολοκληρωθεί το wireframing, αρχίζετε να προσθέτετε γραφικά και στυλ στον σχεδιασμό. Αυτό περιλαμβάνει την επιλογή χρωμάτων, γραμματοσειρών, εικόνων και άλλων στοιχείων σχεδίασης που θα αντιπροσωπεύουν την επιχειρηματική σας ταυτότητα.
 6. Ανάπτυξη (Development): Αφού ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός, οι προγραμματιστές ξεκινούν την ανάπτυξη της ιστοσελίδας, με χρήση κώδικα HTML, CSS, JavaScript και άλλων τεχνολογιών.
 7. Δοκιμές και Προσαρμογές: Μετά την ανάπτυξη, η ιστοσελίδα υποβάλλεται σε δοκιμές για να εξασφαλιστεί ότι λειτουργεί σωστά και ότι η εμπειρία του χρήστη είναι αρμονική. Ενδέχεται να απαιτηθούν προσαρμογές και βελτιώσεις.
 8. Δημοσίευση της ιστοσελίδας: Μετά την ολοκλήρωση και την επιτυχημένη δοκιμή, η ιστοσελίδα σας είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.
sxediasmos istoselidon sxediasmos istoselidas sxediasi istoselidon

Σχεδιασμός ιστοσελίδων - Bluemind.gr σύγχρονο web design για ιστοσελίδες που μένουν στη μνήμη των επισκεπτών σας

Στη Bluemind.gr σχεδιάζουμε ιστοσελίδες σύγχρονες λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες τάσεις στον τομέα του web design, καθώς και τις ανάγκες του κοινού σας. Η ομάδα μας φροντίζει ώστε η ιστοσελίδα σας να έχει:

Ελκυστικό και λειτουργικό σχεδιασμό: Σχεδιάζουμε ελκυστικές και λειτουργικές ιστοσελίδες. Χρησιμοποιούμε καθαρές γραμμές, εντυπωσιακά γραφικά και χρώματα που ταιριάζουν στην επωνυμία σας για να δημιουργήσουμε μια ελκυστική εμπειρία χρήστη.

Διαδραστικά στοιχεία: Ενσωματώνουμε διαδραστικά στοιχεία όπως κινούμενα γραφικά, animation, κυλιόμενα κείμενα και άλλα για να προσφέρουμε μια δυναμική εμπειρία στους χρήστες.

Απλότητα στον σχεδιασμό: Ακολουθούμε την απλότητα στον σχεδιασμό ιστοσελίδων για να μην μπερδεύουμε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας. Η απλότητα είναι το κλειδί για να εντοπίζουν οι χρήστες την πληροφορία που χρειάζονται στον δικό σας ιστότοπο. Χρησιμοποιούμε λιτά σχέδια στα templates που η ομάδα μας έχει δημιουργήσει ώστε να έχουν γραγορότερη φόρτωση σελίδων.

Responsive design: Ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας σας γίνεται ώστε να προσαρμόζεται ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιεί ο επισκέπτης (κινητό, tablet, desktop) με σκοπό την ομαλή εμπειρία πλοήγησης.

Πρωτοποριακές τεχνολογίες: Ενσωματώνουμε νέες τεχνολογίες που προσφέρουν ευκολία διαχείρισης σε εσάς και ευχάριστη πλοήγηση στους επισκέπτες σας.

Υψηλή ποιότητα περιεχομένου: Δημιουργούμε προσεκτικά σχεδιασμένο περιεχόμενο ιστοσελίδων με ελκυστικά κείμενα, γραφικά, φωτογραφίες και video.

Στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης (AI): Επιλέγουμε προσεκτικά τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για εξατομικευμένες εμπειρίες στους επισκέπτες των ιστοσελίδων, όπως προτάσεις προϊόντων ή προσωποποιημένα μηνύματα, προσθέτοντας έναν μοναδικά σύγχρονο χαρακτήρα στην ιστοσελίδα σας.

Συμμόρφωση με τα πρότυπα προσβασιμότητας (Accessibility): Μπορούμε να σχεδιάσουμε την ιστοσελίδα σας ώστε να είναι προσβάσιμη σε όλους, συμπεριλαμβανομένων ατόμων με αναπηρίες, με τη χρήση κατάλληλων στοιχείων σχεδιασμού και προγραμματισμού από την αρχή του σχεδιασμού της.

Σχεδιασμός ιστοσελίδας φιλικός για υπηρεσίες SEO: Γνωρίζουμε τι χρειάζεται να δουν οι μηχανές αναζήτησης στην ιστοσελίδα σας για να την αξιολογήσουν υψηλότερα από τον ανταγωνισμό σας. Η γνώση αυτή εφαρμόζεται από την Bleumind.gr στον σχεδιασμό ιστοσελίδων από το στάδιο κατασκευής τους.

sxediasmos istoselidon eykoli ploigisi web design bluemind
σχεδιασμοσ ιστοσελιδων

Πρακτικές συμβουλές εύκολης πλοήγησης

Η εύκολη πλοήγηση είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για την επιτυχία μιας ιστοσελίδας. Στον σχεδιασμό ιστοσελίδας βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει: α) σαφή δομή menu, β) σύντομους τίτλους γ) sticky menu δ) λειτουργία search ε) call to actions buttons

Δωρεάν μακέτες με έτοιμα σχέδια ιστοσελίδων για να επιλέξετε εμφάνιση ιστοσελίδας

Στη Bluemind.gr έχουμε σχεδιάσει theme ιστοσελίδων που ταιριάζουν σε κάθε επιχείρηση. Αντί να αγοράσετε ένα έτοιμο σχέδιο εμφάνισης ιστοσελίδας που μπορεί να είναι αργό στο χρόνο φόρτωσης των σελίδων, σας προτείνουμε να επικεφτείτε τα ενδεικτικά έργα κατασκευής ιστοσελίδων και να επιλέξετε ένα από τα θέματα για την εμφάνιση ιστοσελίδας, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να προσαρμοστεί στα εταιρικά σας χρώματα και στοιχεία.

Σχεδιασμός ιστοσελίδας custom ή αγορά από έτοιμα σχέδια ιστοσελίδων;

Η επιλογή μεταξύ του σχεδιασμού ιστοσελίδας από μηδέν (custom) και της αγοράς έτοιμων σχεδίων ιστοσελίδων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων του χρόνου, του προϋπολογισμού, των απαιτήσεων και των προτιμήσεων σας. Κάθε προσέγγιση έχει τα πλεονεκτήματά της:

Custom Design (Σχεδιασμός ιστοσελίδας από μηδέν)

Πλήρης Προσαρμογή: Ο σχεδιασμός custom σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα που να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.

Μοναδική Εμφάνιση: Μια ιστοσελίδα custom σας επιτρέπει να έχετε ένα μοναδικό σχέδιο και προσωπικότητα που δεν θα βρείτε σε άλλες ιστοσελίδες.

Μεγάλη Ευελιξία: Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι λειτουργίες και προσαρμογές χρειάζεστε χωρίς περιορισμούς.

Αγορά Έτοιμων Σχεδίων Ιστοσελίδων

Εξοικονόμηση Χρόνου και Πόρων: Η αγορά έτοιμων σχεδίων σας επιτρέπει να έχετε μια ιστοσελίδα σε λίγο χρόνο και με μικρότερο κόστος.

Αξιόπιστη Λειτουργία: Τα έτοιμα σχέδια ιστοσελίδων συχνά έχουν δοκιμαστεί και έχουν επαληθευτεί για να λειτουργούν ομαλά.

Υποστήριξη και Ενημερώσεις: Ορισμένα θέματα προσφέρουν υποστήριξη από τους δημιουργούς τους και ενημερώσεις για να διασφαλίσουν τη συμβατότητα με τις νέες εκδόσεις λογισμικού.

Στη Bluemind.gr για τον σχεδιασμό ιστοσελίδας μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα Custom Design ή να προσαρμόσουμε ένα έτοιμο σχέδιο ιστοσελίδας στις δικές σας ανάγκες.

7 βήματα σχεδιασμού ιστοσελίδας - Bluemind.gr

Στη συνέχεια μοιράζομαστε μαζί σας τα βήματα που ακολουθούμε στη Bluemind.gr για τον σχεδιασμό ιστοσελίδων. Για εμάς και τους πελάτες με τους οποίους συνεργαζόμαστε, ένας ιστότοπος είναι κάτι περισσότερο από μια "διαδικτυακή παρουσία". Eίναι μία σημαντική μηχανή ανάπτυξης των επιχειρήσεων. Είναι το #1 περιουσιακό στοιχείο ψηφιακού μάρκετινγκ και το #1 ψηφιακό μέσο αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας σας.

Βήμα 1. Μελέτη και ανάλυση ανταγωνισμού

Στη Bluemind.gr καμία ιστοσελίδα δεν σχεδιάζεται τυχαία. Πριν σας προτείνουμε τον σχεδιασμό ιστοσελίδας έχουμε μελετήσει τον ανταγωνισμό σας.

 • Αναλύουμε τα δυνατά σημεία του ανταγωνισμού σας, αλλά και τις αδυναμίες των ανταγωνιστών
 • Μετατρέπουμε τα αδύναμα σημεία του ανταγωνισμού σε δυνατά σημεία για τη δική σας ιστοσελίδα.

Βήμα 2. Δημιουργία ελκυστικών κειμένων για ιστοσελίδες

Η δημιουργία ελκυστικών κειμένων για ιστοσελίδες είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την προσέλκυση και τη διατήρηση επισκεπτών. Ένα κείμενο που είναι ενδιαφέρον, σαφές και με καλή σύνταξη μπορεί να κάνει τη διαφορά στην αποτελεσματικότητα της ιστοσελίδας σας.

 • Σαφές και συνοπτικό στυλ γραφής από έμπειρους κειμενογράφους.
 • Σωστή δομή κειμένου με υποτίτλους για να βοηθήσουμε τους αναγνώστες να περιηγηθούν εύκολα.
 • Συναρπαστικοί τίτλοι που έλκουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.
 • Εστίαση στα οφέλη και τις λύσεις που προσφέρετε στους επισκέπτες σας.
 • Ενέργειες προτροπής σε δράση.

Βήμα 3. Σχεδιασμός ιστοσελίδας

Έχοντας καταγράψει τους στόχους σας σε συνδυασμό με την ανάλυση του ανταγωνισμού σας μπορούμε πλέον να γνωρίζουμε τι χρειάζεται να αναδείξουμε σχεδιαστικά για την ιστοσελίδα σας.

 • Σχεδιασμός ιστοσελίδας – web design με εναλλακτικά σενάρια για να έχετε επιλογές πριν αποφασίσετε.
 • Μοντέρνος σχεδιασμός ανάλογα με το αντικείμενο και τον κλάδο της επιχείρησης.
 • UX/UI design για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών από την ιστοσελίδα σας.

Βήμα 4. Υλοποίηση σχεδιασμού ιστοσελίδας

Ανάλογα με το πακέτο συνεργασίας που έχετε συμφωνήσει με τη Bluemind.gr η υλοποίηση σχεδιασμού ιστοσελίδας περιλαμβάνει την τεχνική κατασκευή της.

 • Επιλογή πλατφόρμας κατασκευής ιστοσελίδας. Οι περισσότερες δημιουργίες μας γίνονται με κατασκευή wordpress. Επιλέγουμε το wordpress καθώς είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα κατασκευής ιστοσελίδων παγκοσμίως. Είμαστε woocommerce experts για την κατασκευή eshop γνωρίζοντας σε βάθος τις δυνατότητες που προσφέρει το wordpress στα eshops.
 • Χρήση ΑΙ για τα λειτουργικά συστήματα της ιστοσελίδας με σκοπό τη βέλτιστη εμπειρία των χρηστών
 • Δυναμικός σχεδιασμός ώστε να μην αλλοιώνεται η εμφάνιση της ιστοσελίδας σε αλλαγές στο περιεχόμενο.
 • Διασύνδεση με εξωτερικά συστήματα λειτουργίας της επιχείρησής, με εργαλεία της Google, με σελίδες Social media αλλά και με marketplaces.
 • Αυτοματοποιημένες λειτουργίες για γρηγορότερη διαχείριση της ιστοσελίδας.
 • Εφαρμογή τεχνικών SEO για την υψηλότερη κατάταξη της ιστοσελίδας στη Google.
 • Πολυγλωσσική λειτουργία για να διευκολύνεται στους επισκέπτες σας.
 • Εργαλεία online booking, online πληρωμών, chat, κ.α.
 • Voice  E-commerce
 • Αξιοποίηση του Video marketing για την προώθηση των προϊόντων και την αύξηση των πωλήσεων.
 • Ενσωμάτωση λειτουργικών συστημάτων web content personalization
 • SEO ecommerce

Βήμα 5. Επιλογή Hosting (φιλοξενία ιστοσελίδας)

Στην κατασκευή ιστοσελίδων το hosting (φιλοξενία ιστοσελίδας) παίζει σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια και την ταχύτητα του ιστότοπου σας. Η επιλογή για το κατάλληλο hosting, γίνεται ανάλογα με το project και τους στόχους της εκάστοτε ιστοσελίδας. Στη Bluemind προσφέρουμε ολοκληρωμένα πακέτα φιλοξενίας. Οι ταχύτατοι και αξιόπιστοι server μας μπορούν να φιλοξενήσουν ιστοσελίδες και eshop με σχεδόν μηδενικό χρόνο διακοπής λειτουργίας και την ενσωμάτωση SSL ως στάνταρ.

Βήμα 6. Έλεγχος λειτουργικότητας

Ελέγχουμε την ιστοσελίδα σε διάφορους browsers και συσκευές για να διασφαλίσουμε τη συμβατότητα και τη σωστή λειτουργία της. Επίσης, ελέγχουμε την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας και την πλοήγηση του χρήστη.

Βήμα 7. Δημοσίευση ιστοσελίδας

Η δημοσίευση της ιστοσελίδας σας στο επίσημο domain name είναι πραγματικότητα! Όμως, η δική μας εργασία δεν σταματά εδώ. Εχουμε μερικές εργασίες ακόμα να κάνουμε, αφού έχουμε δημοσιεύσει την ιστοσελίδα σας στο διαδίκτυο για την ακόμα καλύτερη κατάταξη των ιστοσελίδων που σχεδιάζουμε στις μηχανές αναζήτησης. Γι΄αυτό και οι πελάτες μας ενθουσιάζονται με τα αποτλέσματα της κατάταξης των ιστοσελίδων τους στη Google μέσα σε 2 μήνες από την κυκλοφορία της ιστοσελίδας.

σχεδιασμός ιστοσελίδας - επαγγελματικές ιστοσελίδες

Σχεδιασμός επαγγελματικών ιστοσελίδων

Είμαστε μία βραβευμένη εταιρεία στον σχεδιασμό ιστοσελίδων χάρη στα άμεσα αποτελέσματα που καταγράφουν οι ιστοσελίδες των πελατών μας. Στη Bluemind.gr δεν είμαστε μόνο κατασκευαστές ιστοσελίδων και e-shop όσον αφορά τη δημιουργία website (σχεδιασμός ελκυστικών ιστότοπων), είμαστε επιστήμονες στο e-commerce καθώς μελετούμε, πειραματιζόμαστε και ακονίζουμε τις δεξιότητές μας ώστε να μπορούμε να δημιουργούμε ιστοσελίδες που οδηγούν ταχεία ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Μιλήστε μαζί μας
Σχεδιασμος ιστοσελιδας εταιρεια

Σχεδιάζουμε ιστοσελίδες που οι πελάτες σας θα επισκέπτονται ξανά και ξανά!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram