fbpx

Κατασκευή eshop και hosting

Κατασκευή eshop και hosting είναι δύο αλληλένδετες έννοιες. Αν έχετε ένα eshop και η ταχύτητά του είναι αργή ή οι πελάτες σας δυσκολεύονται να κάνουν μία παραγγελία, τότε θα πρέπει να επανεξετάσετε το πακέτο hosting που έχετε αγοράσει για το eshop σας.

Η ολοκλήρωση κατασκευής eshop σηματοδοτεί και την επιλογή του κατάλληλου hosting σύμφωνα με τις ανάγκες του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Στη φάση ολοκλήρωσης eshop υπάρχουν όλα τα δεδομένα που θα φιλοξενεί το ηλεκτρονικό κατάστημα και γνωρίζουμε πλέον τον όγκο των data.

Γιατί το Hosting είναι σημαντικό για ένα eshop;

To hosting είναι ένα από τα 3 στοιχεία που χρειάζεται κάθε ιστοσελίδα για να λειτουργήσει. Τα άλλα 2 στοιχεία είναι το όνομα (domain) και ο κώδικας που τρέχει (HTML,CSS,PHP κλπ).

Στην ουσία το hosting είναι ένα ενοίκιο που πληρώνει ο ιδιοκτήτης μίας ιστοσελίδας, για ένα φάκελο σε έναν υπολογιστή (server). Ο server αυτός έχει τη δυνατότητα να “μοιράσει” τον φάκελο με οποιανδήποτε, ώστε να μπορεί να γίνει η προβολή του φακέλου, και έτσι της ιστοσελίδας, με όλο τον κόσμο.

Εφόσον μιλάμε όμως για έναν υπολογιστή, καταλαβαίνετε αμέσως ότι οι επιλογές μας ποικίλουν με τις πιο συχνές να ακούνε στα ονόματα: Shared Hosting, VPN Hosting και Cloud Hosting.

Η επιλογή για το κατάλληλο hosting eshop, θα πρέπει να γίνεται ανάλογα με το project και τους στόχους της εκάστοτε ιστοσελίδας.

Μία επιλογή λάθους hosting μπορεί να καταλήξει σε διάφορα προβλήματα

  • Οι πελάτες θα εγκαταλείψουν ένα eshop που είναι αργό:

Οι περισσότεροι καταναλωτές αναμένουν ταχύτητες φόρτωσης σελίδας 3 δευτερολέπτων ή λιγότερο. Εκτός από την εμπειρία πελατών, η Google χρησιμοποιεί επίσης την ταχύτητα του ιστότοπου ως παράγοντα κατάταξης στα οργανικά απαοτελέσματα.

Για να βρει σελίδες, η Google βγαίνει από την αρχική σας σελίδα ή τον χάρτη ιστότοπου και «ανιχνεύει» τους συνδέσμους. Εάν η ταχύτητα φόρτωσης του eshop σας είναι αργή, τότε οι σελίδες σας ενδέχεται να χάσουνε αρκετές θέσεις στην καταλογοποίηση τηςGoogle.

Μια καλή επιλογή hosting στην κατασκευή eshop θα διασφαλίσει ότι μπορεί να διαχειριστεί προβλήματα τα οποία μπορεί να προκύψουν σε μία ιστοσελίδα ή ένα eshop. Ένα πολύ σύνηθες πρόβλημα που εμποδίζει την απόδοση μπορεί να είναι τα “trafficspikes” (οι αιχμές επισκεψιμότητας) .

Το Caching κάνει τις ιστοσελίδες πιο γρήγορες αποθηκεύοντας δεδομένα σελίδας ως κανονική σελίδα HTML, αφαιρώντας τις κλήσεις στη βάση δεδομένων και επιτρέποντας την ταχύτερη απόδοση μελλοντικών αιτημάτων.

Ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου (ContentDeliveryNetwork) είναι ένα ολοκληρωμένο σύνολο servers διακομιστών, που διατηρούν τους διαθέσιμους πόρους του eshop σας, όπως εικόνες και αρχεία πολυμέσων, και συνεργάζονται για να μειώσουν τους χρόνους φόρτωσης του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Ένα CDN εξασφαλίζει γρήγορους χρόνους φόρτωσης δρομολογώντας αυτόματα τα αρχεία μιας ιστοσελίδας από server που βρίσκεται πιο κοντά στη γεωγραφική  θέση του επισκέπτη.

  • Οι επισκέπτες δεν επιθυμούν να συνδεθούν σε ευαίσθητες – μη ασφαλείς ιστοσελίδες:

Η κατασκευή eshop και η έναρξη λειτουργίας eshop είναι εύκολη, αλλά μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου πρέπει να εφαρμόσει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας προτού οι πελάτες μπορούν να κάνουν μια αγορά.

Εάν το eshop δεν είναι κρυπτογραφημένο με HTTPS, ο ιστότοπός σας θα αναγνωριστεί ως "Μη ασφαλής" από τον browser του επισκέπτη, αλλά και από την Google. Επομένως, βλέποντάς "Μη ασφαλής", στη γραμμή URL ελαχιστοποιεί την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην επωνυμία σας.

Το πιστοποιητικό SSL προστατεύει τη διαδικτυακή μεταφορά δεδομένων και τις συναλλαγές με πιστωτική κάρτα στο eshop σας. Χρησιμοποιείται επίσης για την ασφάλεια της περιήγησης σε διάφορους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Χτίζει εμπιστοσύνη μεταξύ των πελατών σας. Ακόμη και η Google απαιτεί σε κάθε ιστότοπο να έχει πιστοποιητικό SSL.

  • Δεν είναι προς όφελος σας να πέσει το site και o μεγάλος χρόνος διακοπής λειτουργίας:

Εάν οι πελάτες σας απλώς δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο eshop σας, δεν μπορούν να αγοράσουν. Η απώλεια εσόδων κατά τη διάρκεια μιας ώρας διακοπής λειτουργίας εξαρτάται από την ώρα της ημέρας, τον όγκο των πωλήσεών σας, την επισκεψιμότητα και τον αριθμό των ατόμων που επηρεάζονται.

Εάν αυτό συμβεί πάρα πολλές φορές, θα χάνετε πελάτες και πωλήσεις. Στην πραγματικότητα, ο χρόνος διακοπής λειτουργίας μπορεί να «βυθίσει» και την επιχείρησή σας. Μερικές φορές, οι υπηρεσίες hosting δεν έχουν προγραμματισμένη συντήρηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει τον τερματισμό της λειτουργίας του eshop σας. Ο απρογραμμάτιστος χρόνος διακοπής είναι περισσότερο απειλητικός, καθώς μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επανέρθει το eshop σας.

Τι είναι το Cloudbackup και γιατί είναι σημαντικό στo eshop;

could backup

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο cloud επιτρέπει στον οργανισμό σας να στείλει ένα αντίγραφο των δεδομένων σας στο cloud σε άλλη τοποθεσία, έτσι ώστε, εάν τα δεδομένα σας παραβιαστούν, να μπορείτε να επαναφέρετε πληροφορίες, να διασφαλίσετε την ομαλή συνέχεια της επιχείρησης σας και να αμυνθείτε από την οποιαδήποτε καταστροφή.

On-Premise, InternalCloudBackup

Επιχειρήσεις eshop με μεγάλους προϋπολογισμούς και υπάρχουσα υποδομή μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ιδιωτικού cloud (εσωτερική εγκατάσταση). Σε αυτήν τη ρύθμιση, τα δεδομένα προστατεύονται πίσω από το δικό σας τείχος προστασίας και σας δίνουν τον πλήρη έλεγχο των εσωτερικών δεδομένων.

Aυτό καθιστά την επιλογή ιδιωτικού cloud όχι και τόσο ιδανική λύση για εταιρείες που έχουν επίγνωση του κόστους. Επιπλέον, γνωρίζοντας ότι η διαχείριση δεδομένων, η συντήρηση και ο κίνδυνος είναι δική τους ευθύνη, οι περισσότερες εταιρείες προτιμούν να επικεντρωθούν στην κύρια δραστηριότητά τους αντί να διαχειρίζονται επί τόπου, ιδιωτικά αντίγραφα ασφαλείας cloud.

Φιλοξενία eshop σε ιδιωτικό Cloud

Ένα ιδιωτικό cloud είναι μια άλλη επιλογή για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο cloud. Αυτή η συγκεκριμένη επιλογή είναι αρκετά δημοφιλής τον τελευταίο καιρο, επειδή για εταιρείες που εργάζονται με άφθονα δεδομένα SaaS, το ιδιωτικό cloud παρέχει ευέλικτη συμβατότητα.

Τα ιδιωτικά cloud κατασκευαστών σάς παρέχουν την ολοκληρωμένη προστασία ενός ιδιωτικού cloud εσωτερικής εγκατάστασης, χωρίς το πρόσθετο κόστος συντήρησης, ασφάλειας ή υποδομής. Επιπλέον ένα ιδιωτικό cloud:

  • Ικανοποιεί τις ανάγκες συμμόρφωσης
  • Επιτρέπει την κρυπτογράφηση δεδομένων
  • Μπορεί να αυτοματοποιήσει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας πολλές φορές την ημέρα
  • Παρέχει τακτική διαχείριση και δοκιμές ευπάθειας Εξαλείφει το κόστος εξόδου δεδομένων με μηνιαίες δομές κόστους ή ανά χρήστη

Η απλότητα ενός φιλοξενούμενου ιδιωτικού cloud διευκολύνει τον οργανισμό σας να ανακτήσει γρήγορα δεδομένα με προβλέψιμο κόστος.

Κατασκευή eshop και η ιδανική επιλογή hosting

Γιατί χρειάζεστε εξειδικευμένη φιλοξενία για το eshop; Τα eshops έχουν τις δικές τους μοναδικές ανάγκες, καθώς η εισροή επισκεπτών είναι σημαντικά υψηλότερη από άλλους ιστότοπους. Τα e-shops στέλνουν περισσότερα αιτήματα στον διακομιστή, μερικά από τα οποία δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένα για να αντιμετωπίσουν τον τεράστιο όγκο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σημαντικά ζητήματα όπως ο χρόνος διακοπής λειτουργίας του ιστότοπου.

Η ταχύτητα του eshop, όπως προαναφέρθηκε, είναι πολύ σημαντική για την εμπειρία χρήστη και την επιτυχία της διαδικτυακής παρουσίας μιας επωνυμίας. Εάν το e-shop σας καθυστερεί να φορτώσει, αυτό θα "στείλει" τους επισκέπτες σας στους ανταγωνιστές σας.

Σε κανέναν δεν αρέσει να περιμένει – και ειδικά αυτό δεν αρέσει στους αγοραστές διαδικτύου που επιλέγουν τα eshops για κάνουν γρήγορα και εύκολα τις αγορές τους.

Επίσης, τα τελευταία χρόνια, "υπήρξε μια απότομη αύξηση στη χρήση κινητών για αγορές στο Διαδίκτυο. Για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των κινητών, τα eshops πρέπει άμεσα να επιλέξουν γρήγορο hosting ώστε να ικανοποιήσουν όλους τους επισκέπτες τους" σύμφωνα με τους Συμβούλους E-shop / E-commerce.

Με βάση όλα τα παραπάνω δεδομένα στη Bluemind προσφέρουμε ολοκληρωμένα πακέτα φιλοξενίας. Οι ταχύτατοι και αξιόπιστοι server μας μπορούν να φιλοξενήσουν eshop που είναι κατασκευασμένα στο PrestaShop, Magento και Woo commerce κ.α. Κάθε eshop θα τοποθετείται σε έναν ασφαλή διακομιστή με σχεδόν μηδενικό χρόνο διακοπής λειτουργίας και την ενσωμάτωση SSL ως στάνταρ.

Αν βρίσκεστε στη φάση της κατασκευής eshop και αναζητάτε γρήγορο και ασφαλές hosting, καθώς και ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη για το e-shop σας, μιλήστε μαζί μας στο 210 8662975.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram