fbpx

8 έξυπνες ιδέες για προώθηση προϊόντων τα Χριστούγεννα

Ιδέες έξυπνες και αποτελεσματικές στην προώθηση προϊόντων, που απαιτούν τον χρόνο σας, αλλά όχι πολλά χρήματα. Ας ξεκινήσουμε!
1. Οργανώστε μία μέρα Δωρεάν Αποστολής Προϊόντων

Η δωρεάν αποστολή είναι μεγάλη υπόθεση για τους πελάτες σας. Εάν έχετε μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, σκεφτείτε να προσφέρετε μία μέρα όπου οι παραγγελίες δεν θα επιβαρυνθούν με έξοδα αποστολής.  

2. Αφήστε το κοινό σας να ψηφίσει τον καλύτερο υπάλληλό σας

Δημιουργήστε μία ψηφοφορία για τον καλύτερο υπάλληλο της επιχείρησης σας. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε στην ιστοσελίδα σας μία εφαρμογή ψηφοφορίας. Ο υπάλληλος που θα ψηφιστεί ως ο καλύτερος από το κοινό σας θα λάβει ένα βραβείο δώρο. Μπορείτε να αναμεταδώσετε τη στιγμή της βράβευσης με ένα live streaming στα social media.

3. Κάντε έναν διαγωνισμό στολισμού του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Παροτρύνετε το κοινό σας να διακοσμήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του με ευφάνταστο τρόπο και να κερδίσει δώρα από την επιχείρησή σας. Ζητήστε από το κοινό σας να μοιραστεί φωτογραφίες των χριστουγεννιάτικων δέντρων τους στα social media της επιχείρησης σας. Για την ανάδειξη του ωραιότερου χριστουγεννιάτικου δέντρου, μπορείτε να αφήσετε το κοινό να ψηφίσει το καλύτερο.

4. Γιορτάστε την πρώτη ημέρα του χειμώνα

Η πρώτη μέρα του χειμώνα είναι στη χειμερινή ισημερία στις 21 Δεκεμβρίου. Γιορτάστε με μια απλή εικόνα στις σελίδες των κοινωνικών μέσων σας, που θα έχει μια χειμερινή προσφορά.

5. Διοργανώστε ένα πάρτι μέσω διαδικτύου και μοιράστε δώρα

Οι εκδηλώσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την ανάδειξη της προσαρμοστικότητας της επιχείρησής σας κατά τη διάρκεια των αυτών των γιορτών, που για πρώτη φορά θα γιορτάσουμε απομακρυσμένα.

Στείλτε από πριν στους καλύτερους πελάτες ένα καλάθι με ποτά και λιχουδιές, που θα ανοίξουν κατά τη διάρκεια του εικονικού πάρτι. Ορίστε μία συγκεκριμένη ώρα που θα μπουν στην πλατφόρμα του Zoom, σύμφωνα με την πρόσκληση που θα τους στείλετε. Μπορείτε σε αυτό το πάρτι να έχετε δημιουργήσει ένα cd, με μουσικές που κάποιος dj θα μπορούσε να φτιάξει ειδικά για εσάς και τους καλεσμένους σας.

Ενθαρρύνετε όλους τους καλεσμένους να απολαύσουν τις λιχουδιές που τους έχετε στείλει και μπορείτε να είστε online ακούγοντας μουσική, αλλά και συνομιλώντας όπως θα κάνατε από κοντά. Για τους πιο ευφάνταστους θα προτείναμε να δημιουργήσετε διάφορα shows, που θα μπορούσαν να λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του εξ’ αποστάσεως πάρτι σας.

idees gia proothisi proionton
6. Στείλτε εορταστικές κάρτες με προσφορά

Δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό από το να λαμβάνουμε ευχετήριες κάρτες στις γιορτές. Μία έξυπνη ιδέα προώθησης προϊόντων είναι να συγκεντρώσετε τη λίστα επαφών σας και να στείλετε τις κάρτες των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς στο κοινό σας, μαζί με προσφορά. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια παραδοσιακή κάρτα Χριστουγέννων με μια εικόνα των υπαλλήλων σας και έναν απλό χαιρετισμό μαζί με τον κωδικό (κουπόνι προσφοράς) για να ενθαρρύνετε τους πελάτες σας να επισκεφθούν το ηλεκτρονικό σας κατάστημα και να αγοράσουν.

Οι πελάτες θα εκτιμήσουν που τους θυμηθήκατε και φυσικά έχουν κάθε λόγο να εκμεταλλευτούν την προσφορά σας.  

7. Ενημερώστε την καταχώρισή σας στο Google Maps

Οι αγοραστές διακοπών πρόκειται να στραφούν στο Google για όλες τις ανάγκες των χριστουγεννιάτικων αγορών τους, όπως για ιδέες δώρων, για καθαρισμό σπιτιού, επισκευή συσκευών, υπηρεσίες συντήρησης του αυτοκινήτου τους, αγορές ρούχων και παπουτσιών, εκδηλώσεις μέσω διαδικτύου. Βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία της επιχείρησής σας είναι ενημερωμένα, ώστε να μπορείτε να τα βρείτε στην αναζήτηση.

Φροντίστε να:

  • Επαληθεύσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας
  • Ενημερώσετε τις ημέρες και ώρες λειτουργίας σας
  • Ανεβάσετε φωτογραφίες των εποχιακών προϊόντων και υπηρεσιών σας
  • Δημιουργήσετε δημοσιεύσεις προσφορών και γεγονότων
  • Βελτιώσετε τις κριτικές σας
8. Δημιουργήστε στην ιστοσελίδα σας προτάσεις δώρων σε προνομιακή τιμή

Ένας οδηγός δώρων με τη μορφή έτοιμων προτάσεων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρουσιάσετε μία οργανωμένη εικόνα της επιχείρησή σας και να παρέχετε μια χρήσιμη υπηρεσία στο κοινό σας.

Γνωρίζουμε ότι οι χρήστες αναζητούν δώρα διακοπών στο διαδίκτυο, φέτος περισσότερο από ποτέ, οπότε γράψτε μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα σας και στα social media για δώρα για μητέρες, μπαμπάδες, παιδιά και φίλους.

Οι ιδέες προώθησης προϊόντων μέσα από το διαδίκτυο είναι άπειρες. Εμείς σας προτείνουμε κάποιες από αυτές τις ιδεες προώθησης προϊόντων, που είναι εύκολο να δημιουργήσετε μόνοι σας, ως προωθητικές ενέργειες marketing.

Προώθηση στο διαδίκτυο

Αν βρήκατε ενδιαφέρουσες τις ιδέες μας για την προώθηση προϊόντων τα Χριστούγεννα, οι οποίες βασίζονται στην εμπειρία μας μέσα από τις συνεργασίες μας με εμπορικές επιχειρήσεις, σκεφτείτε ότι θα μπορούσατε να έχετε μία ολοκληρωμένη υποστήριξη στο digital marketing και ακόμα περισσότερα αποτελέσματα σε πωλήσεις, επικοινωνώντας μαζί μας στο 210 8662975.

Στη Bluemind Digital Marketing Services έχουμε να σας προτείνουμε πολλές ιδέες για αύξηση της πελατείας σας. Μαζί μπορούμε να βρούμε λύσεις και ιδέες στα μέτρα σας για τα παρακάτω θέματα:
  • ιδεες για προωθηση προιοντων
  • εξυπνες ιδεες για διαφημιση
  • πως να διαφημισετε το προιον
  • τροποι διαφημισης προιοντων

Ενημερωθείτε για τους τρόπους, που το internet marketing, στηρίζει την ευημερία των επιχειρήσεων

Mπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο Instagram πατώντας εδώ.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram