fbpx

Κατασκευή eshop για παραδοσιακά προϊόντα

Την κατασκευή eshop για παραδοσιακά προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας ολοκλήρωσε η Bluemind Digital Marketing Services. Η ανάθεση του έργου έγινε από την Κοιν.Σ.Επ. ΕΡΚΥΝΑ με σκοπό την ανανέωση της παλιάς ιστοσελίδας και την ενσωμάτωση ηλεκτρονικού καταστήματος στον ιστότοπο.

Κατασκευή eshop για τη ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΡΚΥΝΑ

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) «ΈΡΚΥΝΑ» δημιουργήθηκε αρχικά από έξι δυναμικές και γεμάτες πάθος για την τοπική γαστρονομία γυναίκες, από τη Λιβαδειά Βοιωτίας, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για την προώθηση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας. 

Με έμφαση στα τοπικά αγροτικά προϊόντα η «ΈΡΚΥΝΑ» συνεχίζει δυναμικά την τοποθέτηση των προϊόντων της σε διάφορα σημεία της Ελλάδας στηριζόμενη πάντα στη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και την προσωπική προσφορά και εργασία. Αποτελεί καλή πρακτική και συνδυάζει με αρμονικό τρόπο την παράδοση με την καινοτόμα σκέψη.

Η κατασκευή eshop για τα παραδοσιακά προϊόντα της Έρκυνα είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη γνωστοποίηση των προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Κατασκευή eshop με wordpress - woocommerce

H Bluemind για την κατασκευή eshop ΈΡΚΥΝΑ αξιοποίησε τις δυνατότητες του wordpress - woocommerce. Το wordpress - woocommerce προσφέρει ασφάλεια και επεκτασιμότητα στην κατασκευή ιστοσελίδας - eshop. Ο ιστότοπος της ΈΡΚΥΝΑ είναι πλήρως επεκτάσιμος σε νέες λειτουργίες και εργαλεία που θα χρειαστούν στο μέλλον σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις δυναμικές του e-commerce.

Επιπλέον, με το wordpress - woocommerce διασφαλίζεται η εύκολη διαχείριση των προϊόντων, η λειτουργία upsells για επαυξημένη πώληση, και η παράλληλη λειτουργία B2C και B2B που απαιτούνταν με βάση τις απαιτήσεις του έργου.

kataskevi eshop koinsep erkyna

Οι καινοτομίες που εφαρμόστηκαν στην κατασκευή eshop

I. On site SEO

To On site SEO είναι όλες οι ενέργειες και οι επεμβάσεις στην ιστοσελίδα με σκοπό την καλύτερη θέση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης

Αρχιτεκτονική περιεχομένου

Σε κάθε σελίδα, του ιστότοπου της ΈΡΚΥΝΑ εφαρμόσαμε τεχνικές SEO ώστε οι μηχανές αναζήτησης να μπορούν να δουν το περιεχόμενο για να το κατατάξουν στο αρχείο τους. Η σωστή αρχιτεκτονική και δομή της ιστοσελίδας αλλά και του eshop επιτρέπει στις μηχανές αναζήτησης, όπως η Google να περάσουν από όλες τις σελίδες και μάλιστα με τον ελάχιστα δυνατό αριθμό links από την αρχική σελίδα προς οποιαδήποτε άλλη σελίδα του website.

Title Tags

Το title tag προσαρμόστηκε σε αυτό που είναι η ΈΡΚΥΝΑ ώστε περιγράφει σωστά τη σελίδα. Είναι το δεύτερο πιο σημαντικό στοιχείο στο On Site SEO και φαίνεται στους browsers, στα αποτελέσματα του Google και των άλλων μηχανών αναζήτησης.

Το title tag πρέπει να είναι μια ακριβής περιγραφή της κάθε σελίδας και βοηθά τόσο στο search engine optimization όσο και στη συνολική εμπειρία του επισκέπτη.

Meta Description Tags

Το meta description tag είναι το κείμενο που εμφανίζεται κάτω από τον τίτλο στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Η κατάλληλη προσαρμογή τους με στοχευμένα keywords στην ιστοσελίδα της ΈΡΚΥΝΑ της δίνει το πλεονέκτημα για την αύξηση του click-through.

Περιεχόμενο και δομή σελίδας

Η πιο σημαντική παράμετρος για την κατάταξη μιας σελίδας είναι το περιεχόμενό της και είναι αυτό που θα την οδηγήσει στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων. Με ποιοτικό περιχεόμενο και σωστά δομημένο -σύμφωνα με τα στοχευμένα keywords- η ιστοσελίδα κατατάσσεται στη βέλτιστη δυνατή θέση στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

II. Affilliate Marketing

Στην κατασκευή eshop για Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) είναι σημαντικό να έχεις μία κοινωνική στρατηγική. Με δεδομένο ότι η Κοιν.Σ.Επ. «ΈΡΚΥΝΑ προωθεί την απασχόληση και την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας, εφαρμόσαμε στην ιστοσελίδα της τη δυνατότητα affiliate marketing.  

Με το affiliate marketing στον ισότοπο:

 • Προωθείτε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας με μηδενικό οικονομικό ρίσκο.
 • Αυξάνετε τον αριθμό των επισκεπτών σας στον ιστότοπο σας ή συγκεντρώνετε συμμετοχές σε διαγωνισμούς σε κόστος που εσείς ορίζετε.
 • Πληρώνετε τους συνεργάτες σας μόνο για τα έγκυρα, επιβεβαιωμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα.
 • Αυξάνετε το SEO του ιστότοπου σας.
III. Υψηλή ταχύτητα φόρτωσης των σελίδων

Η Google επιβραβεύει την ταχύτητα σελίδων και εμφανίζει τις γρήγορες ιστοσελίδες σε καλύτερη θέση από άλλες που παρουσιάζουν καθυστέρηση στη φόρτωσή τους.

Η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας και του eshop για την ΕΡΚΥΝΑ επιτυγχάνεται σε 1''-2'' δευτερόλεπτα. Με βάση αυτό ο ιστότοπος του πελάτη μας διασφαλίζει:

 • Μείωση της πιθανότητας του bounce rate από 90% σε 32% (πηγή)
 • Αύξηση 70% στο χρόνο που θα περάσει ο επισκέπτης στο eshop - καλή εμπειρία επισκέπτη
kataskevi eshop gia paradosiaka proionta koinsep erkyna

Λειτουργίες που ενσωματώθηκαν στην κατασκευή eshop

 1. responsive custom template για άμεση προσαρμογή σε κινητές συσκευές (τηλέφωνα και tablet)
 2. δίγλωσσο περιβάλλον (ελληνικά – αγγλικά)
 3. διασύνδεση με τράπεζα, paypal
 4. αυτόματος υπολογισμός μεταφορικών ανά νομό – πόλη
 5. αυτόματος υπολογισμός αντικαταβολής
 6. εκπτωτική πολιτική (ποσοστά έκπτωσης & κουπόνι)
 7. wish list
 8. φόρμα επικοινωνίας
 9. φόρμα εγγραφής σε newsletter
 10. αναζήτηση προϊόντων με φίλτρα
 11. αποστολή των παραγγελιών προς τον διαχειριστή του e-shop με email μετά την ολοκλήρωση τους από τους χρήστες του e-shop
 12. λειτουργία εγκαταλειμμένου καλαθιού / υπενθύμιση ολοκλήρωσης αγοράς
 13. εμφάνιση στο χάρτη google
 14. διασύνδεση eshop με Facebook - Instagram Pages

Κείμενα για eshop

Τα κείμενα του ιστότοπου της ΕΡΚΥΝΑ δημιουργήθηκαν από την ομάδα της Bluemind. Η συγγραφή κειμένων για ιστοσελίδες στη Bluemind Digital Marketing γίνεται από επαγγελματίες συντάκτες- αρθρογράφους σε συνεργασία με τους digital marketing experts. Η μεταξύ τους συνεργασία είναι απαραίτητη, καθώς πριν γίνει η συγγραφή ενός κειμένου, θα πρέπει να ελεγχθεί ο ανταγωνισμός και η δυναμική των αναζητήσεων από τους χρήστες της Google.

Δημιουργία eshop για Κοιν.Σ.Επ.

Η δημιουργία eshop για την ΈΡΚΥΝΑ ήταν ένα ενδιαφέρον "ταξίδι" για την ομάδα της Bluemind. Μέσα από τη συνεργασία μας με την Κοιν.Σ.Επ. «ΈΡΚΥΝΑ» μας δόθηκε η ευκαιρία να κατανοήσουμε τις ιδιαιτερότητες μίας Κοιν.Σ.Επ. και να εντρυφήσουμε στην έννοια της «Κοινωνικής Οικονομίας».

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram