Προώθηση προϊόντων στο εξωτερικό

Η προωθηση προϊόντων στο εξωτερικό γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική. Πολλές εταιρείες προσπαθούν να προωθήσουν το προϊόν τους ή και την υπηρεσία τους στο εξωτερικό.

Η πανδημία σάρωσε αγορές, όπως ο τουρισμός και φυσικά ότι κινούνταν γύρω από αυτόν.  Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε τουριστικούς προορισμούς, είδαν για πρώτη φορά φέτος, η σεζόν να μη βγάζει ούτε το κόστος. Προσπαθώντας να περιορίσουν τη ζημιά, είναι φυσικό να αναζητούν λύσεις μέσα από την κατασκευή ιστοσελίδων και eshop με στόχο την προώθηση των προϊόντων τους στο εξωτερικό.

Η εξαγωγή ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό είναι μία όχι και τόσο εύκολη διαδικασία. Η άποψη που υπάρχει ότι κατασκευάζοντας μία ιστοσελίδα ή ένα eshop, πελάτες από εξωτερικό θα βλέπουν και θα αγοράζουν, είναι εσφαλμένη.

Στην προώθηση προϊόντων στο εξωτερικό χρειάζεται συγκεκριμένος στόχος. Είναι χρήσιμο να εξετάσουμε τη δυναμική που έχει ένα προϊόν στην αντίστοιχη χώρα. Ακόμα και σε εύρωστες χώρες του εξωτερικού, η πανδημία μείωσε τη ζήτηση πολλών προϊόντων.

exagoges me ti diadiktyaki platforma ebay
Προώθηση προϊόντων στο εξωτερικό με τη διαδικτυακή πλατφόρμα eBay

Η διαδικτυακή πλατφόρμα eΒay είναι ένα σπουδαίο εργαλείο για προϊόντα που έχουν μεγάλη ζήτηση, αλλά παράγονται από λίγες εταιρίες. Με χιλιάδες άλλους πωλητές στο eΒay, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος για να λάβουμε μια πώληση. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα, αλλά εάν πουλάτε ένα αντικείμενο του οποίου η παρουσία είναι ήδη συχνή στο Ebay, υπάρχει μια πιθανότητα να μην το πουλήσετε γρήγορα ή να μην το πουλήσετε στην τιμή που θα θέλατε. Προϊόντα από υπερπόντιες τοποθεσίες έχουν πουληθεί για ένα μικρό αντίτιμο σε σχέση με το κόστος τους.

Να θυμίσουμε ότι το eΒay ταιριάζει για προϊόντα όπως ρουχισμός, καλλυντικά, αξεσουάρ, ηλεκτρονικά είδη, που είναι αγορές με τεράστιο ανταγωνισμό. Φυσικά δεν συζητάμε για εταιρίες με προϊόντα χάλυβα, μάρμαρα κ.λ.π.

Προώθηση ιστοσελίδας σε μηχανές αναζήτησης ανά τον κόσμο

Η γνωστοποίηση ιστοσελίδων και σε άλλες μηχανές αναζήτησης εκτός από την Google, μπορεί να σας δώσει σημαντικό προβάδισμα σε κλειστές αγορές. Ξέρετε όλοι οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη δεν αναζητούν τα προϊόντα σας μέσω της Google, αλλά μπορεί να είναι μέσω του yahoo, του Bing, του Yandex, του Baidu και άλλων λιγότερων δημοφιλέστερων μηχανών αναζήτησης.

Εμείς εδώ στη Bluemind Digital Marketing φροντίζουμε για τις εταιρείες, που έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό, να δημοσιεύουμε τις σελίδες τους και σε άλλες μηχανές αναζήτησης. Αυτό σας δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στο κοινό που αναζητά τα προϊόντα σας ή τις υπηρεσίες σας από την Κίνα, τη Ρωσία, τη Βόρεια Αμερική και αλλού.

Προώθηση ιστοσελίδων στα social media

Γνωρίζετε το QQ ή το Sina Weibo; Κι όμως είναι δημοφιλή social media στην Κίνα.

Το Line, από την άλλη, είναι μια εφαρμογή κοινωνικών μηνυμάτων πολλαπλών χρήσεων που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα, να μοιράζονται αυτοκόλλητα, να παίζουν παιχνίδια, να πραγματοποιούν πληρωμές, να ζητούν ταξί και να πραγματοποιούν αγορές στο διαδίκτυο. Είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στην Ιαπωνία και είναι επίσης δημοφιλής σε άλλες περιοχές της Ασίας.

Αναφέροντας παραδείγματα όπως τα παραπάνω, ίσως να γίνεται κατανοητό γιατί στην προώθηση προϊόντων στο εξωτερικό είναι απαραίτητο να υπάρχει ξεκάθαρος στόχος.

linkedin diafimisi
LinkedIn διαφήμιση

Για εταιρείες που στοχεύουν στην προώθηση προϊόντων στο εξωτερικό με B2B πωλήσεις τα πράγματα μπορεί να μην είναι τόσο σύνθετα στα social media, καθώς εκεί ηγέτης όλων είναι LinkedIn, καθώς έχει καταφέρει να εξελιχθεί από social αναζήτησης εργασίας σε ένα επαγγελματικό ιστότοπο, όπου εμπειρογνώμονες κάθε κλάδου μοιράζονται περιεχόμενο, σε δίκτυα - ομάδες μεταξύ τους και έστι δημιουργούν την προσωπική τους επωνυμία.

 Το LinkedIn είναι ένα μέσο για τις επιχειρήσεις να εδραιώσουν την ηγεσία και την εξουσία σκέψης τους στη βιομηχανία τους και να προσελκύσουν νέα ταλέντα στην εταιρεία τους.

Το LinkedIn προσφέρει επίσης, ευκαιρίες διαφήμισης, όπως προώθηση του περιεχομένου σας, αποστολή εξατομικευμένων διαφημίσεων στα εισερχόμενα του LinkedIn και προβολή διαφημίσεων στο πλάι του ιστότοπου.

Αν ενδιαφέρεστε για την προώθηση προϊόντων στο εξωτερικό μιλήστε μαζί μας στο 210 8662975.

Μάθετε περισσότερα για την υπηρεσία μας WEB EXPORTS εδώ.

Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο Instagram πατώντας εδώ.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram