fbpx

14 βήματα στην κατασκευή ιστοσελίδας με επιδότηση

Η κατασκευή ιστοσελίδας με επιδότηση αναφέρεται ως επιλέξιμη δαπάνη στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ "Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων". Οι εταιρείες που θα υποβάλλουν φάκελο στο αντίστοιχο πρόγραμμα θα συμπεριλάβουν τη δαπάνη κατασκευής ιστοσελίδας στον προϋπολογισμό τους.

Κατασκευή ιστοσελίδας που επιδοτείται από το ΕΣΠΑ

Οι προδιαγραφές που θα πρέπει να πληρεί μία επιδοτόύμενη ιστοσελίδα αναφέρονται αναλυτικά στη δημοσίευση του προγράμματος ΕΣΠΑ. Οι κύριες απαιτήσεις για την κατασκευή ιστοσελίδας με επιδότηση είναι:

  • Responsive σε κινητές συσκευές
  • Δίγλωσσο περιβάλλον
  • Προσβασιμότητα ΑΜΕΑ με το πρότυπο WCAG 2.0

Τι θα πρέπει να προσέξουν οι νέοι επιχειρηματίες στην κατασκευή ιστοσελίδας με επιδότηση

Η κατασκευή ιστοσελίδας είναι ένα εξειδικευμένο γνωστικό αντίκειμενο. Έτσι λοιπόν, η λογική που έλεγε ότι ετοιμάζουμε τα κείμενα, βρίσκουμε φωτογραφίες και τα βάζουμε πάνω σε ένα site, είναι πεπερασμένη.

Οι ιστοσελίδες σήμερα δεν είναι απλά η βιτρίνα των επιχειρήσεων, αλλά αξιοποιούνται ως το κύριο μέσο για την προσέλκυση νέων πελατών από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Τα εργαλεία και οι τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί για την κατασκευή ιστοσελίδων και των λειτουργιών τους, προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες άμεσης προσέλκυσης νέων πελατών.

Δημιουργία Ιστοσελίδας

Η χρηματοδότηση ΕΣΠΑ είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για να δημιουργήσετε μία σύγχρονη δυναμική ιστοσελίδα, που θα υποστηρίξει αποτελεσματικά την επιχείρησή σας την επόμενη 5ετία, αν σχεδιαστεί σωστά. Πολλές φορές οι επιχειρηματίες επιλέγουν να δημιουργήσουν μία ιστοσελίδα με τη λογική ότι θα είναι σαν ένα ηλεκτρονικό έντυπο.

Η φιλοσοφία της σύγχρονης ιστοσελίδας όμως είναι άλλη. Μία σύγχρονη ιστοσελίδα προσφέρει ευκολία στον επισκέπτη να βρει αυτό που ζητά, να ενημερωθεί σε real time για την εταιρεία σας, να συνδεθεί μαζί σας, να περιηγηθεί στους χώρους σας, να επικοινωνήσει εύκολα και γρήγορα με την εταιρεία σας.

Αξιοποιπώντας κατάλληλα την χρηματική υποστήριξη του ΕΣΠΑ και γνωρίζοντας όλες τις δυνατότητες που μπορείτε να συμπεριλάβετε στην ιστοσελίδα σας και τα βήματα που πρέπει να κάνετε, μπορείτε να κερδίσετε περισσότερα.

Ας δούμε στη συνέχεια 14 σημαντικά βήματα στην κατασκευή ιστοσελίδας με επιδότηση.

1. Ζητήματα αξιολόγησης ιστοσελίδων

Σε κάθε σελίδα που κατασκευάζουμε στη Bluemind.gr φροντίζουμε να έχουμε συμπεριλάβει όλα τα κριτήρια αξιολόγησης ιστοσελίδων από τη Google ώστε να έχουμε πολύ υψηλό score. Όσο μεγαλύτερη η βαθμολογία της ιστοσελίδας από τη μηχανή αναζήτησης τόσο πιθανότερο είναι να εμφανιστεί η ιστοσελίδα σε υψηλότερη θέση στα οργανικά αποτελέσματα της Google χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Αν όμως, δεν φροντίσουμε για τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας από το στάδιο κατασκευής της τότε θα απαιτηθεί πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για την προώθηση της ιστοσελίδας.

2. Αγορά Domain Name

Στη Bluemind.gr προτρέπουμε τους πελάτες μας να αγοράσουν οι ίδιοι το domain name για την ιστοσελίδα τους. Το όνομα της ιστοσελίδας είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την επιχείρηση, καθώς συνδυάζεται με την ανάπτυξη της φήμης της. Επειδή, στρατηγικά έχουμε επιλέξει να είμαστε διαυγείς με τους πελάτες μας και να μην ωφελούμαστε οικονομικά από τη συνεργασία μας με providers που πουλούν domain name και hosting κάνοντας mark up στις τελικές τιμές, για το λόγο αυτό και σας βοηθάμε να αγοράσετε μόνοι σας στο όνομα της ιστοσελίδας σας. Εξάλλου η διαδικασία κατοχύρωσης του domain name είναι πάρα πολύ απλή.

κατασκευη ιστοσελιδας επιλογη template

3. Επιλογή template για την ιστοσελίδα

Δώστε προτεραιότητα στη σχεδίαση template με επίκεντρο τον χρήστη. Στην επιλογή του template χρειάζεται να εξυπηρετείται η καλή εμπειρία του χρήστη από την ιστοσελίδα σας. Ένας άκρως εντυπωσιακό template μπορεί να μην είναι κατάλληλο για την ιστοσελίδα σας με βάση το υλικό που διαθέτετε αυτή τη στιγμή για την εταιρεία σας. Από την άλλη και ένα απλό template μπορεί να μην αναδεικνύει την προστιθέμενη αξία της επιχείρησής σας.

Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η επιλογή template παίζει σημαντικό ρόλο στην ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας. Για το λόγο αυτό στη Bluemind.gr έχουμε αναπτύξει δικά μας templates που εξυπηρετούν την ταχύτητα των ιστοσελίδων.

Στη Bluemind.gr σας προσφέρουμε 3 επιλογές για το template της ιστοσελίδας σας.

1) Χρήση έτοιμου template που έχουμε δημιουργήσει στη Bluemind.gr με ελάχιστες τροποποιήσεις

2) Χρήση έτοιμου template της Bluemind.gr με custom τροποποιήσεις 

3) Δημιουργία custom template ιστοσελίδας

Η χρήση έτοιμου template με custom τροποποιήσεις επιλέγεται από τις περισσότερες επιχειρήσεις ως μία ενδιάμεση οικονομικά λύση με σκοπό να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό ως προς το αισθητικό αποτέλεσμα. Από την άλλη η χρήση έτοιμου template με ελάχιστες τροποποιήσεις επιλέγεται από επιχειρήσεις που θέλουν να δημιουργήσουν ένα οικονομικό ηλεκτρονικό κατάστημα. Οι πελάτες μας που θέλουν να κάνουν μία σοβαρή επένδυση στην κατασκευή eshop επιλέγουν σταθερά τη δημιουργία custom template.

Ξεκάθαρη εμφάνιση περιεχομένου ιστοσελίδας (UX / UI Design)

4. Ξεκάθαρη εμφάνιση περιεχομένου ιστοσελίδας (UX / UI Design)

Η εμφάνιση περιεχομένου που διευκολύνει την πλοήγηση των επισκεπτών είναι σημαντικό πλεονέκτημα για την καλή εμπειρία του χρήστη. Η Google δίνει μεγάλη προσοχή στα ενδιαφέροντα και τις εμπειρίες των χρηστών από την ιστοσελίδα σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο σχεδιασμός UI/UX  στη Bluemind.gr έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της βελτιστοποίησης ιστοσελίδων.

5. Προσαρμογή της ιστοσελίδας σε κινητές συσκευές

Η αυτόματη προσαρμογή της ιστοσελίδας σε κινητά και tablet χωρίς να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της είναι πλέον μία αυτονόητη λειτουργία. Στη Bluemind.gr εκτός από την αυτόματη προσαρμογή μπορούμε να σας προσφέρουμε και μία διαφορετική εικόνα της ιστοσελίδας σε mobile από αυτή που εμφανίζεται στο desktop, ώστε να διευκολύνονται ακόμα περισσότερο οι επισκέπτες σας.

6. Δημιουργία menu της ιστοσελίδας

Η δομή του menu για την ιστοσελίδα είναι ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο στην κατασκευή ιστοσελίδας. Στη Bluemind.gr φροντίσζουμε η δομή των σελίδων και υποσελίδων του μενού να έχει μια νοηματική συνοχή. Ομαδοποιούμε το περιεχόμενο προσφέροντας στον επισκέπτη περισσότερο έλεγχο αλλά και μια ξεκάθαρη εικόνα ώστε να εντοπίσει ευκολότερα την πληροφορία που ζητά.

7. Εισαγωγή περιεχομένου στην ιστοσελίδα

Κρίσιμος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά την απόδοση της ιστοσελίδας είναι το περιεχόμενο. Οι επιλογές που προσφέρουμε στις επιχειρήσεις, οι οποίες μας εμπιστεύονται στην κατασκευή ιστοσελίδων είναι οι εξής:

1) Προσθήκη περιεχομένου με SEO

2) Προσθήκη περιεχόμενου που παραλαμβάνουμε από εσάς χωρίς τροποποιήσεις από την ομάδα αμς

3) Συγγραφή περιεχομένου από εξειδικευμένους κειμενογράφους

Πρώτη η Bluemind.gr καθιέρωσε στην Ελλάδα την προσθήκη περιεχομένου με SEO στην κατασκευή ιστοσελίδων, ώστε οι πελάτες μας να μην χάνουν πολύτιμο χρόνο στην ανάπτυξη επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας τους. Στην περίπτωση προσθήκης περιεχομένου με SEO ακολουθούμε όλους τους κανόνες SEO με τις λέξεις - κλειδιά που σας φέρνουν υψηλότερα στην κατάταξη της Google. Ενημερωθείτε εδώ γιατί χρειάζεται να "χτίσετε" το SEO από το στάδιο κατασκευής ιστοσελίδας

8. Online Σύστημα Κρατήσεων (online booking) για ιστοσελίδες

Η δυνατότητα online booking είτε για ραντεβού είτε για κράτηση αυτοκινήτου, σκάφους ή δωματίου δίνει περισσότερες πιθανότητες αλληλεπίδρασης του επισκέπτη της ιστοσελίδας σας με την επιχείρησή σας. Είτε έχετε ένα ξενοδοχείο, ενοικιάζομενα δωμάτια, γυμναστήριο, λογιστικό γραφείο είτε οποιαδήποτε άλλη μορφή επιχείρησης στην οποία δέχεστε κοινό, η λειτουργία κλεισίματος ραντεβού online σίγουρα θα διευκολύνει τους πελάτες σας και εσάς.

9. Διασυνδέσεις ιστοσελίδας με πλατφόρμες προώθησης

Μία ιστοσελίδα μπορεί να διασυνδεθεί από την ομάδα μας με εξωτερικά συστήματα προώθησης. Στη Bluemind.gr έχουμε αναπτύξει τη διασύνδεση επιχειρήσεων με το car.gr, το booking.com, το bedandbreakfast.com κ.α.

Virtual Tour για ιστοσελίδες

10. Λειτουργία virtual tour στην κατασκευή ιστοσελίδας

Το Virtual Tour είναι μία ολοένα αυξανόμενη τάση του e-commerce και που στην Ελλάδα από το 2024 θα το συναντάμε ολοένα και συχνότερα σε ιστοσελίδες real estate, ξενοδοχείων, εστιατορίων, εμπορίας και ενοικίασης αυτοκινήτων, ενοικίασης σκαφών και σε e-shops.

Κατά τη διάρκεια ενός Virtual Tour, μέσω του ιστότοπού σας o δυνητικός σας πελάτης έχει μια πλήρη εμπειρία:

  • των διαστάσεων και της διακόσμησης στο δωμάτιο αν είστε ξενοδοχείο,
  • της διάταξης του χώρου και των συνδέσεων των δωματίων αν θέλετε να δείξετε ένα ακίνητο,
  • της εμπειρίας να δει σερβιρισμένο το menu σας που αποφασίσει να παραγγείλει delivery
  • της απόλαυσης να περιηγηθεί στο σκάφος που ενδιαφέρεται να νοικιάσει για τις διακοπές του

Ενημερωθείτε εδώ για τις λειτουργίες και τα οφέλη του virtual tour στις ιστοσελίδες.

11. Video marketing

Το video marketing είναι ένας δυναμικός και αποτελεσματικός τρόπος προώθησης των υπηρεσιών που προσφέρετε, και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους είναι αποτελεσματικό:

Προσέλκυση Κοινού: Τα βίντεο είναι συνήθως πιο διασκεδαστικά και ελκυστικά από το κείμενο ή τις εικόνες. Το κοινό ανταποκρίνεται στα βίντεο με μεγαλύτερη ενθουσιασμό και συμμετοχή.

Αύξηση της Αφοσίωσης: Τα βίντεο προσφέρουν περισσότερο περιεχόμενο και ενισχύουν την αφοσίωση του κοινού. Οι χρήστες τείνουν να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην παρακολούθηση βίντεο από ό,τι στον ανάγνωση κειμένου.

Δυνατότητες Ιστορικής Αφήγησης: Τα βίντεο επιτρέπουν τη δημιουργία ιστοριών και αφηγήσεων που μπορούν να ενισχύσουν τη σύνδεση με το κοινό και να μεταδώσουν το μήνυμα της εταιρείας σας.

Διαμόρφωση της Εμφάνισης της Εταιρείας: Τα βίντεο επιτρέπουν στην εταιρεία σας να δείξει την ταυτότητά της, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της με έναν μοναδικό τρόπο.

Βελτίωση της απόδοσης στα Social Media: Τα SoMe αγαπούν τα βίντεο. Καθώς τα βίντεο κοινοποιούνται, μπορείτε να επιτύχετε μια ευρύτερη προβολή.

Βελτίωση της SEO: Τα βίντεο μπορούν να βελτιώσουν την αναζήτηση καθώς οι μηχανές αναζήτησης αγαπούν το περιεχόμενο με βίντεο. Μπορείτε να βελτιώσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα βίντεο, που εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας ή του eshop σας.

Click και Conversions: Τα βίντεο μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένα κλικ και μετατροπές, καθώς παρέχουν περισσότερες πληροφορίες και ενθαρρύνουν την ενέργεια διαάδρασης από το κοινό.

Στην Bluemind.gr αξιοποιούμε το video marketing στην κατασκευή ιστοσελίδων ώστε να δώσουμε μία ακόμα περισσότερο ενδιαφέρουσα εικόνα στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας.

12. Ιστοσελίδα με web content personalization

Σκοπός της εξατομίκευσης περιεχομένου ιστοσελίδων είναι να παρέχει στους χρήστες εμπειρίες περιήγησης, που είναι πιο σχετικές με τα ενδιαφέροντά τους και τις ανάγκες τους. Το εξατομικευμένο περιεχόμενο ιστοσελίδας (web content personalization) αναφέρεται στη διαδικασία προσαρμογής του περιεχομένου μιας ιστοσελίδας σε κάθε συγκεκριμένο επισκέπτη ή χρήστη.

Η κατασκευή ιστοσελίδας με εξατομικευμένο περιεχόμενο μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία των επισκεπτών, να αυξήσει τη αφοσίωση και να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων, όπως η αύξηση των πωλήσεων ή η αυξημένη και διαρκής συμμετοχή.

Στη Bluemind.gr σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε "έξυπνες συνθήκες" και να προσθέσετε εξατομίκευση περιεχομένου στα blog σας και δυναμική αντικατάσταση κειμένου στις σελίδες προορισμού (landing page).

κατασκευη ιστοσελιδας προσβασιμοτητα αμεα

13. Κατασκευή ιστοσελίδας με προσβασιμότητα ΑΜΕΑ

Οι προδιαγραφες ιστοσελίδας για ΑΜΕΑ, σε περιπτώσεις χρηματοδότησης ιστοσελίδων μέσω ΕΣΠΑ, θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις Οδηγίες για την προσβασιμοτητα ΑΜΕΑ ΕΣΠΑ του Περιεχομένου του Ιστού, έκδοση 2.0 (Web Content Accessibility Guidelines 2.0) του διεθνή oργανισμού World Wide Web Consortium (W3C), κατ’ ελάχιστο στο μεσαίο επίπεδο προσβασιμότητας “ΑΑ”.

Στη Bluemind Digital Marketing Services είμαστε έμπειροι κατασκευαστές ιστοσελίδων και eshop, γι’ αυτό και μπορούμε να δημιουργήσουμε ιστότοπους προσβάσιμους από ΑΜΕΑ. Οι ιστοσελίδες και τα eshop που κατασκευάζουμε είναι κατάλληλα προσβάσιμα και από άτομα με αναπηρία, χωρίς να διαφέρουν από τις σύγχρονες ιστοσελίδες.

14. Αξιόπιστο hosting ιστοσελίδας και ασφάλεια

Θα βρείτε καλές εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αν όμως θέλετε να έχετε μία ιστοσελίδα γρήγορη, που είναι live 24ώρες το 24ωρο τότε σας έχουμε την καλύτερη λύση φιλοξενίας ιστοσελίδων σε δικούς μας servers.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ Bluemind.gr

Κατασκευή ιστοσελίδας από ειδικούς ή κατασκευή ιστοσελίδας μόνος μου;

Ναι, είναι δυνατό να κατασκευάσετε την ιστοσελίδας σας μόνοι σας!

Είναι όμως καλή ιδέα;

Διαβάστε εδώ για ποιους λόγους είναι καλύτερα να εμπιστευτείτε έναν ειδικό στην κατασκευή ιστοσελίδας.

επικοινωνηστε μαζι μας

Κερδίζετε χρόνο και έχετε από την αρχή ένα ποιοτικό αποτέλεσμα υψηλού επιπέδου.

Δεν χάνετε χρόνο ούτε χρήμα σε αποτυχημένες και χρονοβόρες προσπάθειες ούτε σε πολυέξοδες επιδιορθώσεις.

Εμπλουτίζετε την ιστοσελίδα σας με δυναμικές εφαρμογές 

Ενισχύετε την εικόνα σας και ενδυναμώνετε την επικοινωνία σας με τους πελάτες σας με τα κατάλληλα λειτουργικά συστήματα που μόνο ένας επαγγελματίας μπορεί να σας εγγυηθεί.

Προσοχή στην ανάθεση κατασκευής ιστοσελίδας σε έναν «φίλο που ξέρει από αυτά...»,

...καθώς δεν θα φέρει καμία ευθύνη για το αποτέλεσμα και ίσως να μην γνωρίζει εξειδικευμένες λειτουργίες όπως προσαρμογή σε AMEA, online διασυνδέσεις κ.λ.π.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram