fbpx

'Εγκριση προτάσεων για την επιδότηση ΕΣΠΑ e-λιανικό

Η επιδότηση eshop ΕΣΠΑ e-λιανικό βρίσκεται σήμερα (Ιούνιος 2021) στο στάδιο ενημέρωσης των επιχειρήσεων λιανικής για την έγκριση ή μη των προτάσεων που κατατέθηκαν στον Α' Κύκλο του προγράμματος και ο οποίος έκλεισε τον Απρίλιο 2021.

Στη Bluemind Digital Marketing είχαμε τη χαρά να εγκριθούν όλες οι προτάσεις των επιχειρήσεων για τις οποίες υποβάλλαμε αίτηση στο e-λιανικό.

Η Δράση e-λιανικό στοχεύει στην επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους και να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους.

Οι αιτήσεις που εγκρίνονται εντός των ημερών και μετά την εξέτασή τους είναι: μέχρι 5.000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος, καθώς και αιτήσεις μέχρι 1.500 ευρώ για την αναβάθμιση του e-shop, εφόσον η επιχείρηση το διέθετε ήδη πριν τις 18/3/2020.

Επίσης, με την επιδότηση ΕΣΠΑ e-λιανικό επιδοτείται τεχνολογικός εξοπλισμός (desktop, laptop κλ.π) που εξυπηρετεί τη λειτουργία eshop.

Με την έγκριση της αίτησή σας για επιδότηση eshop θα πρέπει να προσχωρήσετε εντός 6 μηνών στην κατασκευή eshop και την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, που έχετε συμπεριλάβει στην πρότασή σας. Οι δαπάνες θα πρέπει να εξοφληθούν και στη συνέχεια να καταθέσετε τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να γίνει ο έλεγχος από τον αρμόδιο φορέα και να λάβετε τα χρήματα της επένδυσης.

Αν η αίτησή σας για κατασκευή eshop στο e-lianiko έχει εγκριθεί και θέλετε να αλλάξετε εταιρεία στην κατασκευή ehsop μπορείτε να κάνετε τροποποιητική.

Τι θα πρέπει να προσέξετε στην επιδότηση eshop e-λιανικο για κατασκευή eshop;

  • Το eshop που θα κατασκευάσετε θα ρπέεπι να είναι σε δίγλωσσο περιβάλλον (ελληνικά - αγγλικά) και να διαθέτει προσβασιμότητα AMEA χωρίς να παρουσιάζει κρίσιμα errors. Πριν παραλάβετε το eshop και το εξοφλήσετε ζητήστε print screen από τον έλεγχο που θα πρέπει να κάνει η εταιρεία που συνεργάζεστε και ο οποίος να γίνεται μέσω check tool που ορίζει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
  • Η ευκαιρία να επιδοτηθείτε για την κατασκευή eshop χρειάζεται να αξιοποιηθεί ιδανικά και κατάλληλα. Σε πολλές περιπτώσεις θα παρατηρηθεί δυσλειτουργία του eshop που θα παραλάβετε από τον συνεργάτη σας. Δημιουργήστε ένα eshop του χεριού σας! Πώς θα το εξασφαλίσετε αυτό;. Ζητήστε demo από το διαχειριστικό των προϊόντων. Αν αυτό που θα δείτε στο demo σας φαίνεται απλό τότε θα μπορείτε να λειτουργήσετε περισσότερο ανεξάρτητοι και με λιγότερα κόστη.
  • Σιγουρευτείτε ότι το eshop σας είναι σε ένα hosting που δεν θα κάνει downtime και παράλληλα έχει cloud backup σε ημερήσια βάση. αυτό θα σας βοήθησει να έχετε Online το eshop σας μέσα αε λίγες ώρες, απέναντι σε οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια.
  • On site SEO για να βγαίνετε στην πρώτη σελίδα της google σημαίνει ελαφρύ template, γρήγορο hosting, url σε λατινικά και περιεχόμενο που περιλαμβάνει τις λέξεις-κλειδιά. Η γρήγορη ευρετηρίαση του ιστότοπου από την Google είναι η δημοσίευση του sitemap από την εταιρεία, που θα κατασκευάσει το eshop. Ζητήστε από τον συνεργάτη σας πρόσβαση σε επίπεδο διαχειριστή στο Google Analytics και στο Google Console.
  • Μην παραλάβετε το eshop σας αν δεν έχετε ελέγξει την ταχύτητά του στο Google Page Speed έχοντας ελέγξει ταχύτητα σε mobile και σταθερό υπολογιστή. Η ταχύτητα του ιστότοπου είναι απόλυτα σημαντική.
  • Ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης μετά την κατασκευή eshop. Η άμεση ανταπόκριση του συνεργάτη σας σε τεχνικά προβλήματα είναι καίρια για την εύρυθμη λειτουργία του eshop. Σκεφτείτε πως αν το eshop ή το hosting παρουσιάζουν δυσλειτουργίες μπορεί να χάνετε ένα μεγάλο αριθμό πωλήσεων καθημερινά.

Ενημερωθείτε για το πως θα λειτουργεί άρτια το ηλεκτρονικό σας κατάστημα πατώντας πάνω στα ακόλουθα άρθρα μας:

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος που ακολουθεί ή μιλήστε μαζί μας στο 210 8662975.

Επικοινωνία
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram