fbpx

Πώς να φτιάξω ένα eshop; κατασκευή eshop

Θέλετε να ξεκινήσετε το δικό σας eshop; Γνωρίζουμε ότι το να φτιάξετε eshop μπορεί να είναι μια τρομακτική σκέψη, ειδικά όταν ποτέ άλλοτε δεν έχετε ασχοληθεί με το διαδίκτυο. Λοιπόν, δεν είστε οι μόνοι.

Αφού βοηθήσαμε δεκάδες επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν το δικό τους eshop, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τον ολοκληρωμένο οδηγό για το πώς να φτιάξετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα (βήμα προς βήμα).

Ε-shop τι να πουλήσω;

Καταρχήν θα πρέπει να βρείτε τι θα πουλάει το δικό σας eshop. Αν δημιουργείτε οι ίδιοι προϊόντα και θέλετε να τα πουλάτε μέσω του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, τότε όλα καλά.

Αν πάλι δεν έχετε δικά σας προϊόντα μπορείτε να βρείτε εδώ https://pexda.com/products/ ποια προϊόντα έχουν μεγαλύτερη ζήτηση ανά τον κόσμο και αναζητήσετε τους αντίστοιχους προμηθευτές.

eshop ti na pouliso

Ε shop με έδρα το σπίτι

Για να στεγάσετε την επιχείρηση eshop θα χρειαστεί να ενοικιάσετε ένα χώρο, που θα είναι η έδρα της επιχείρησης ή να δηλώσετε σαν έδρα έναν δικό σας ιδιόκτητο χώρο. Η μόνη περίπτωση που θα μπορείτε να έχετε eshop με έδρα το σπίτι είναι το dropshipping, δηλαδή την αποστολή παραγγελιών απευθείας από τους προμηθευτές σας στους πελάτες σας. Αλλά θα χρειαστείτε έναν καλό λογιστή με εμπειρία για να σας κατευθύνει.

Αν νοικιάσετε έδρα για το eshop δεν θα χρειαστεί να έχετε ένα υψηλό ενοίκιο, καθώς η έδρα σας μπορεί είναι λίγα τετραγωνικά και να στεγάζει την αποθήκη του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Διαδικασία έναρξης eshop - Λογιστής eshop

Για να μπορέσετε να κάνετε πωλήσεις από το eshop σας (είτε λιανικής είτε χονδρικής) θα πρέπει να έχετε μία επιχείρηση με ανοιγμένους τους σωστούς ΚΑΔ. Ένας λογιστής eshop θα μπορεί να σας κατευθύνει σωστά για τη φορολογία και τη νομική μορφή της επίχειρησή σας.

Εάν δεν έχετε επιχείρηση (ατομική, ΙΚΕ, ΕΕ, ΟΕ κλπ), θα πρέπει ακολουθήσετε τη διαδικασία έναρξης επιχείρησης eshop. Καταρχήν μαζί με έναν έμπειρο λογιστή- φοροτεχνικό θα πρέπει να επιλέξετε τη νομική μορφή της επιχείρησής σας. Στη συνέχεια θα εκδώσετε τα απαραίτητα έγγραφα για την έναρξη επιχείρησης eshop στην εφορία, το ασφαλιστικό ταμείο και το επαγγελματικό επιμελητήριο.

Για τις ατομικές επιχειρήσεις η φορολογία αρχίζει από τα 9% για κέρδη ως και 10.000 ευρώ, φθάνοντας κλιμακωτά μέχρι και  το 44% για κέρδη που υπερβαίνουν τα 40.000 ευρώ.

Στην περίπτωση που ο επιχειρηματίας επιλέξει να λειτουργήσει το e shop του με τη μορφή εταιρίας,  δηλαδή Ομόρρυθμη , Ετερόρρυθμη, Ε.Π.Ε, Ι.Κ.Ε ΑΕ κλπ , τότε ο συντελεστής φορολόγησης είναι στο 24% ανεξαρτήτως ποσού κερδών.

Στην περίπτωση των κεφαλαιουχικών εταιριών, δηλαδή ΕΠΕ, ΙΚΕ, ΑΕ , θα πρέπει να συνυπολογίζεται και ένα 5% για φόρο μερισμάτων των μελών που συμμετέχουν στην εταιρία.

Αν έχετε ήδη κάποια επιχείρηση, ένα φυσικό κατάστημα θα χρειαστεί να μιλήσετε με το λογιστή σας για να ελέγξετε τους ΚΑΔ, που ήδη έχετε και ποιους νέους ΚΑΔ πρέπει να προσθέσετε για το eshop, είτε αυτό αφορά στο χονδρικό εμπόριο ή είτε στη λιανική πώληση. 

Eshop λογιστική αντιμετώπιση

Σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι ένα eshop δεν έχει καμία διαφορά στη φορολογία από μία επιχείρηση που βρίσκεται σε ένα φυσικό σημείο.

Βεβαίως, υπάρχουν εταιρείες που επιλέγουν να έχουν την αποθήκη του eshop σε χώρες με μικρότερη φορολογία, από αυτή που ισχύει στην Ελλάδα, αλλά αυτό συνεπάγεται σύσταση εταιρείας και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην αντίστοιχη χώρα.

Ενημερωθείτε για τις αλλαγές στο καθεστώς ΦΠΑ για τα eshop πατώντας εδώ.

Αξιόπιστοι προμηθευτές προϊόντων eshop

Στην περίπτωση που αντιπροσωπεύετε προϊόντα, θα χρειαστεί να βρείτε τους προμηθευτές που θα σας παρέχουν τα προϊόντα που θα εμπορεύεστε. Αν έχετε ήδη επιχείρηση γνωρίζετε τη διαδικασία και με τη δημιουργία eshop ανοίγετε στην ουσία ένα ακόμα κανάλι πώλησης.
Αν όμως, ξεκινάτε τώρα να βρείτε τους προμηθευτές σας θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχουν επάρκεια στα προϊόντα που θα πουλάτε και να εξετάσετε προσεκτικά την τιμολογιακή τους πολιτική, ώστε να είστε ανταγωνιστικοί στις τιμές που θα διαθέσετε τα προϊόντα. Επίσης σημαντικό είναι να εξετάσετε τον χρόνο παράδοσης τους.

Αν ο προμηθευτής σας διαθέτει eshop θα είναι πολύ εύκολο να περάσετε τα προϊόντα στο δικό σας eshop με ένα αρχείο CSV ή XML. Σε πολλές επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου έχουμε αυτοματοποιήσει πλήρως την προσθήκη των προϊόντων από το eshop του προμηθευτή στο eshop του πελάτη μας.

kataskevi eshop

Κατασκευή eshop σε τεχνολογία αιχμής

Πριν ξεκινήσετε την κατασκευή eshop ενημερωθείτε για την πιθανότητα να μπορείτε να επιδοτηθείτε μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Μάθετε εδώ τους λόγους.

Τα τρία πράγματα που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε την κατασκευή eshop είναι:

  • Μια ιδέα ονόματος τομέα (αυτό θα είναι το όνομα του διαδικτυακού σας καταστήματος)
  • Έναν εξειδικευμένος developer, που να γνωρίζει κώδικα
  • Έναν έμπειρο σύμβουλο, που θα σας καθοδηγήσει στο στήσιμο του eshop σας, ώστε οι επισκέπτες σας να έχουν μία ευχάριστη εμπειρία από την πρώτη στιγμή που προσγειώνονται στο eshop σας.

Στην Bluemind Digital Marketing μπορούμε να σας υποστηρίξουμε με ολοκληρωμένες υπηρεσίες στην κατασκευή eshop αλλά και σε θέματα συμβουλευτικής.

Στη Bluemind Digital Marketing Services δημιουργούμε eshop που πουλάνε!

Επιλέγοντας να συνεργαστείτε μαζί μας θα έχετε 100% επιτυχία στην εμφάνιση και τη λειτουργικότητα του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Στα eshop που δημιουργούμε, κάθε στοιχείο και χαρακτηριστικό που αναπτύσσεται για τους πελάτες μας, θα πρέπει όχι μόνο να είναι εκπληκτικό σε αποτέλεσμα, αλλά και να εξυπηρετεί τον σκοπό της δημιουργίας του. 

Μάθετε περισσότερα για την «Κατασκευή eshop» εδώ.

Εταιρίες ταχυμεταφορών (courier)

Για την αποστολή των παραγγελιών σας θα χρειαστεί η συνεργασία σας με μία εταιρεία ταχυμεταφορών (courier). Θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά το κόστος αλλά και το χρόνο παράδοσης των δεμάτων στον πελάτη σας. Τα περισσότερα eshop αποτυγχάνουν λόγω των καθυστερήσεων στην παράδοση της παραγγελίας ή και την παράδοση λάθος παραγγελίας.

Πρόταση προς τους πελάτες μας είναι στην τελική τιμή του προϊόντος τους να συμπεριλαμβάνουν το κόστος παράδοσης της παραγγελίας τουλάχιστον για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Φθηνό e-shop

Δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε μια διαδικτυακή επιχείρηση, από ό, τι σήμερα. Η δημιουργία ενός eshop μπορεί να ενισχύσει τις πωλήσεις σας, αν έχετε, ήδη, ένα φυσικό κατάστημα, καθώς σας δίνει τη δυνατότητα να διεισδύσετε σε νέες αγορές.

Στη Bluemind Digital Marketing έχουμε δημιουργήσει ειδικά οικονομικά πακέτα κατασκευής eshop για επιχειρήσεις που ξεκινούν τώρα τη λειτουργία τους, αλλά και για μικρές επιχειρήσεις που θέλουν να επεκτείνουν τις πωλήσεις τους μέσω διαδικτύου.

Ενημερωθείτε για τα οικονομικά πακέτα κατασκευής eshop επικοινωνώντας μαζί μας στο τηλέφωνο 210 8662975 ή στο email [email protected]

Αξίζει να ανοίξω ένα eshop; Όλες οι απαντήσεις στο σχετικό άρθρο μας.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram