fbpx

Πως η ιστοσελίδα ενισχύει το Employer Branding;

Στη σημερινή δύσκολη αγορά εργασίας, οι επιχειρήσεις πρέπει να προσελκύουν και να διατηρήσουν τους καλύτερους υπαλλήλους, ώστε να πετύχουν. Η προσέλκυση ταλαντούχων εργαζομένων και η διατήρησή τους αποτελεί έναν κρίσιμο παράγοντα ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις.

Οι νέες γενιές εργαζομένων έχουν νέες αντιλήψεις και διαφορετικές προσωπικές και επαγγελματικές αναζητήσεις σε σχέση με τις μεγαλύτερες γενιές, με τις οποίες καλούνται να συνυπάρξουν και να συνεργαστούν.  Η εύρεση ταλαντούχων εργαζομένων και η διατήρησή τους αποτελεί μία διαρκή πρόκληση για τις εταιρείες, η οποία μάλιστα σε συγκεκριμένους κλάδους όπου απαιτείται εξειδίκευση είναι ακόμη πιο έντονη.

Από την άλλη οι εργαζόμενοι -και ειδικά η γενιά Z- αγαπούν να εργάζονται για επιχειρήσεις, που τους φροντίζουν. Και για να είναι σίγουροι για αυτό, θα αναζητήσουν καταρχήν στην ιστοσελίδα σας και στη συνέχεια στις social media pages τις τακτικές παροχών προς τους εργαζομένους σας.

Επιπλέον, παρατηρείται αρκετά συχνά το φαινόμενο ενδιαφερόμενοι για εργασία σε μία συγκεκριμένη εταιρεία να επικοινωνούν με κάποιον ήδη εργαζόμενο της εταιρείας μέσω των social media για να ρωτήσουν τις συνθήκες εργασίας, αλλά και αν ο ήδη εργαζόμενος είναι ικανοποιημένος από τον εργοδότη του.

Στα forums αναζήτησης εργασίας, οι ερωτήσεις για την αξιοπιστία επιχειρήσεων και οργανισμών δίνουν και παίρνουν μεταξύ των μελών τους.

Και εδώ έρχεται αυτό που τελευταία ακούγεται όλο και πιο έντονα, και δεν είναι άλλο από το Employer Branding.

Τι είναι το Employer Branding;

Τι είναι το Employer Branding;

Το Employer Branding αναφέρεται στην εικόνα που έχουν οι εργαζόμενοι για την επιχείρηση και τις προοπτικές εργασίας σε αυτή. Σκοπός της στρατηγικής Employer Branding είναι η καλή φήμη της εταιρείας ως εργοδότης, που απαιτεί μία ολιστική προσέγγιση.

Από την παρουσία της εταιρείας στο διαδίκτυο μέχρι τις παροχές των εργαζομένων, το Employer Branding μπορεί να προσελκύσει ταλαντούχους εργαζομένους σε μία επιχείρηση. Ένα αποτελεσματικό Employer Branding προωθεί την επιχείρηση ως έναν πολύ καλό εργοδότη αλλά και ως ιδανικό τόπο εργασίας και επαγγελματικής εξέλιξης.

Αναμφισβήτητα, δημιουργώνττας το Employer Brand της εταιρείας σας, έχετε ένα ισχυρό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού σας.

Δημιουργώντας μία επιτυχημένη στρατηγική Employer Branding με τη Bluemind.gr

Μία επιτυχημένη στρατηγική employer branding στην Bluemind.gr ξεκινά με ανάλυση του ανταγωνισμού σας και έρευνα για τη φήμη σας ως εργοδότης. Συνυπολογίζοντας στη μελέτη μας το κοινό - στόχο που θέλετε να προσελκύσετε οδηγούμαστε σε ασφαλή συμπεράσματα γιατί τι πρέπει να διατηρηθεί και τι να βελτιωθεί στον οργανισμό σας.

Στη συνέχεια και σε συνεργασία μαζί σας ορίζουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να χτίσουμε ένα ισχυρό employer branding στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό περιβάλλον του οργανισμού σας.

Ξεκινώντας να δημιουργούμε στο εξωτερικό περιβάλλον το Employer Brand της εταιρείας σας φροντίζουμε η παρουσία σας στο διαδίκτυο - αρχής δεδομένης της ιστοσελίδας- να υποστηρίζει με συνέπεια την στρατηγική που έχουμε συμφωνήσει.

Πως η ιστοσελίδα συμβάλει στο Employer Branding;

Όπως έχουμε συνηθίσει τις ιστοσελίδες μέχρι σήμερα η εστίαση τους ήταν στην προσέλκυση νέων πελατών και συνεργασιών, καθώς και η ενίσχυση του brand awareness στον κλάδο που δραστηριοποιούνται.

Με τις συνθήκες στην αγορά εργασίας να μεταβάλλονται η ιστοσελίδα αποτελεί ένα κύριο όχημα που μπορείτε να προσελκύσετε νέους εργαζόμενους. Ακόμα κι αν συνεργάζεστε με ένα recruitment agency στην Ελλάδα ή και το εξωτερικό, οι ενδιαφερόμενοι για εργασία στην εταιρεία σας θα επισκεφτούν σίγουρα την ιστοσελίδα σας.

Σκοπός σας είναι όταν θα περιηγηθούν στο website της επιχείρησής σας να βρουν ένα ελκυστικό περιεχόμενο, που θα τους εξηγεί για ποιους λόγους να εργαστούν για εσάς και γιατί αξίζει να είναι στην ομάδα σας.

Στη Bluemind.gr διαθέτουμε εργαλεία σε τεχνολογία αιχμής και στρατηγικές σε ελκυστικό περιεχόμενο για εργαζόμενους που θα ενισχύσουν τη λήψη βιογραφικών μέσα από την ιστοσελίδα σας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρέχουμε μια σαφή επισκόπηση της σημασίας κατοχής των βιογραφικών στη δική σας ιστοσελίδα και θα παρουσιάσουμε τις 10 κορυφαίες πρακτικές καταχώρισης θέσεων εργασίας που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε την ιστοσελίδα WordPress σε βασικό εργαλείο εύρεσης προσωπικού.

pos i istoselida symvalei sto employee branding

Βελτιώστε την ιστοσελίδα σας για την πρόσληψη και διατήρηση εργαζομένων

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προετοιμάσετε την ιστοσελίδα WordPress για την προσέλκυση νέων ταλέντων είναι να διασφαλίσετε ότι οι υποψήφιοι έχουν εύκολη πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες.

Εάν είστε εξειδικευμένος επαγγελματίας που αναζητά εργασία, μερικά από τα πρώτα πράγματα που θέλετε να μάθετε για μια εταιρεία είναι ποιοι είναι, τι αντιπροσωπεύουν και τι είδους υπηρεσίες προσφέρουν. Κατά κάποιο τρόπο, οι ανάγκες τους σε ενημέρωση μοιάζουν πολύ με τις ανάγκες των πελατών σας.

Η επισήμανση βασικών πληροφοριών, όπως μια λεπτομερής λίστα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες σας, το ιστορικό της εταιρείας και οι λειτουργικές μεθοδολογίες, είναι όλοι τρόποι για να δείξετε το είδος της εργασίας που κάνετε και ενδεχομένως να προσελκύσετε ορισμένους υπαλλήλους υψηλής απόδοσης.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάθε δυνητικός εργαζόμενος θέλει να μάθει για μια εταιρεία είναι από πού προέρχεται και ποιες είναι οι βασικές αξίες της. Η προσθήκη μιας σελίδας ιστορικού επωνυμίας στον ιστότοπό σας είναι μια λύση που συνοδεύεται από πολλά οφέλη. Όχι μόνο βοηθά στην καλλιέργεια μιας ισχυρότερης ταυτότητας της επωνυμίας σας, αλλά ενισχύει επίσης ένα αίσθημα εμπιστοσύνης στην εταιρεία.

Διαχείριση βιογραφικών από την ιστοσελίδα σας

Είτε είστε υπεύθυνος προσλήψεων που θέλετε να απομακρυνθείτε από πλατφόρμες αναζήτησης εργασίας όπως το LinkedIn, είτε θέλετε να δημιουργήσετε τις δικές σας λίστες θέσεων εργασίας για την επιχείρησή σας, η ύπαρξη ενός πίνακα θέσεων εργασίας στην δική σας επώνυμη ιστοσελίδα, σας προσφέρει περισσότερο έλεγχο στη διαδικασία υποβολής αίτησης και πρόσληψης. Μπορείτε να αποφασίσετε ποια δεδομένα των αιτούντων θα συλλέξετε και να διατηρήσετε τους αιτούντες αφοσιωμένους σε όλη τη διαδικασία.

Μπορεί να είναι εύκολο να δημοσιεύετε απλώς τις λίστες με τις θέσεις εργασίας σας στο παραδοσιακό LinkedIn, ωστόσο, μπορεί να συναντήσετε πολλές δυσκολίες στην επεξεργασία τους από:

- Περιορισμένες επιλογές φιλτραρίσματος κατηγοριών, γεγονός που καθιστά δύσκολη την εύκολη εύρεση των θέσεων εργασίας σας.
- Επιβεβλημένα πρότυπα με περιορισμένες λειτουργίες προσαρμογής, περιορίζοντας την ικανότητά σας να προβάλλετε την επωνυμία σας.
- Αποδέσμευση των αιτούντων σε όλη τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.
- Μη φιλικές προς τον χρήστη φόρμες αιτήσεων, που ποικίλλουν ανάλογα με την πύλη αγγελιών εργασίας, οι οποίες μπορεί να εμποδίσουν τόσο τους αιτούντες εργασία όσο και τους εργοδότες.
- Η επιλογή μεταξύ πολλών ιστότοπων εύρεσης προσωπικού, όπως το LinkedIn, το Indeed κ.λ.π., και οι διπλές προσπάθειες καταχώρησης των αγγελιών.

δωρεαν αγγελιες εργασιας σε εταιρικη ιστοσελίδα | υπηρεσίες Employer Branding Bluemind.gr

Αυτοί οι περιορισμοί καθιστούν την προοπτική δημιουργίας της δικής σας ιστοσελίδας ως πύλη εργασίας, όπου θα έχετε περισσότερο έλεγχο του σχεδιασμού και της λειτουργικότητας, πιο ελκυστική εμφάνιση του περιεχομένου για την συλλογή βιογραφικών.

Και δεδομένου ότι το WordPress είναι το πιο δημοφιλές Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) όλων των εποχών, με το 43% όλων των ιστότοπων (περίπου 810 εκατομμύρια ιστότοπους) να έχουν δημιουργηθεί σε WordPress, φυσικά θα είναι στη shotr list σας.

Τα οφέλη από τη βελτίωση της ενότητας "Θέσεις Εργασίας" στην ιστοσελίδα σας

Αύξηση επισκεψιμότητας: Η ενσωμάτωση ειδικού section ως πύλη εργασίας πάνω στην υπάρχουσα ιστοσελίδα σας μπορεί να οδηγήσει περισσότερους επισκέπτες στον ιστότοπό σας. Οι λίστες των θέσεων εργασίας αν προστθεούν με τεχνικές SEO μπορούν να ευρετηριαστούν από τις μηχανές αναζήτησης, καθιστώντας πιο πιθανό για όσους αναζητούν εργασία να ανακαλύψουν και να εξερευνήσουν τις διαθέσιμες ευκαιρίες που προσφέρετε. Αυτό όχι μόνο ενισχύει την οργανική επισκεψιμότητα, αλλά επίσης ενισχύει την πιθανή δέσμευση με το άλλο περιεχόμενο και τα προϊόντα σας.

Προσαρμογή και εύκολη διαχείριση: Το WordPress προσφέρει εκτεταμένες επιλογές προσαρμογής, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε τον πίνακα θέσεων εργασίας, ώστε να ταιριάζει με την επωνυμία σας και το θέμα στο WordPress. Τα ειδικά πρόσθετα δημοσίευσης αγγελιών τους WordPress σάς δίνουν τη δυνατότητα να διαχειρίζεστε τις αναρτήσεις θέσεων εργασίας, τις κατηγορίες τύπων θέσεων εργασίας και τα προφίλ χρηστών, διασφαλίζοντας μια εμπειρία υψηλής ποιότητας για τον αιτούντα στην επώνυμη ιστοσελίδα σας.

Κόστος-αποτελεσματικότητα: Η χρήση της ιστοσελίδας WordPress ως ιστότοπου εύρεσης εργασίας προσφέρει οικονομική αποδοτικότητα σε σύγκριση με τις παραδοσιακές πύλες προσλήψεων ή άλλες πύλες εργασίας. Παρόλο που ενδέχεται να συνεπάγονται ορισμένες δαπάνες, όπως αμοιβές φιλοξενίας (hosting), δεν υπάρχουν χρεώσεις στην καταχώριση θέσεων εργασίας εκτός κι αν η προσθήκη περιεχομένου γίνεται από εταιρεία SEO. Χρησιμοποιώντας τη δική σας πύλη δημοσίευσης αγγελιών, μπορείτε να αποφύγετε τις επιπλέον χρεώσεις δημοσίευσης αγγελιών σε άλλους ιστότοπους.

Εξορθολογισμός της διαδικασίας πρόσληψης: Η χρήση ιστοσελίδας WordPress για υποβολή εργασιών επιτρέπει την αποτελεσματική εξέταση και διαχείριση των εφαρμογών. Μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένες απαιτήσεις για τις υποβολές βιογραφικών, διευκολύνοντας τη διαχείριση και την παρακολούθηση των πληροφοριών των υποψηφίων.

Πρόσβαση σε αναλυτικά στοιχεία και πληροφορίες απόδοσης: Οι ιστότοποι WordPress διαθέτουν μια ποικιλία εργαλείων και προσθηκών ανάλυσης για την παρακολούθηση της απόδοσης της πύλης εργασίας σας. Αυτό σας επιτρέπει να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με την αφοσίωση των αιτούντων, τις προβολές εργασίας και άλλες μετρήσεις, επιτρέποντας συνεχείς βελτιώσεις και βελτιστοποίηση.

Δημιουργία ξεχωριστής εικόνας: Η δημοσίευση των θέσεων εργασίας πάνω στην ιστοσελίδα, σας δίνει πολλές δυνατότητες δημιουργικότητας και μοναδικότητας, Από τη σύνταξη ενός εμνευσμένου κειμένου αγγελίας (και όχι απλά μία "ξερή" αγγελία ) που θα κάνει τον ενδιαφερόμενο να αισθανθεί ότι θα ήθελε να εργαστεί για εσάς, μέχρι τη δημιουργία ενός ξεχωριστού section της ιστοσελίδας, που αποτυπώνει την εταιρική σας κουλτούρα για το ανθρώπινο δυναμικό, το WordPress και η Bluemind.gr μπορούν να σας υποστηρίξουν ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά.

kataxorisi aggelias dorean

Ποιες οι απαραίτητες λειτουργίες της ιστοσελίδας σας στην ενότητα "Καριέρα"

  1. Πίνακας ελέγχου για εργοδότες και άτομα που αναζητούν εργασία, που επιτρέπει και στους δύο να διαχειρίζονται τα προφίλ, τις εφαρμογές και άλλες σχετικές δραστηριότητές τους. Οι εργοδότες έχουν επίσης μια ολοκληρωμένη αναφορά σχετικά με τις λίστες θέσεων εργασίας, την παρακολούθηση εφαρμογών και το αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων.
  2. Λειτουργία αναζήτησης εργασίας με φίλτρα για αναζήτηση θέσεων ανά τύπο, τοποθεσία και κατηγορία.
  3. Φόρμα εγγραφής μέσω email, που επιτρέπει στους αιτούντες να εγγραφούν σε ειδοποιήσεις για νέες θέσεις εργασίας και άλλες ειδοποιήσεις βάσει των κριτηρίων τους.
  4. Προσαρμόσιμες αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις email για διαφορετικά στάδια της διαδικασίας πρόσληψης.
  5. Χάρτης τοποθεσίας με συντεταγμένες και Χάρτες Google.
  6. Προσαρμοσμένη εμφάνιση σύμφωνα με χρώματα του εταιρικού σας σήματος
  7. Διασύνδεση με την εφαρμογή διαχείρισης βιογραφικών που χρησιμοποιείται, εφόσον υποστήριζει σύνδεση με wordpress.

Συμπέρασμα

Η ιστοσελίδα σας είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να προσελκύσετε νέα ταλέντα στην εταιρεία σας και να δείξετε στους υπάρχοντες υπαλλήλους γιατί η αφοσίωση είναι η καλύτερη πολιτική. Προσαρμόζοντας την ιστοσελίδα σας στις ανάγκες των σύγχρονων ατόμων που αναζητούν εργασία και εφαρμόζοντας τις στρατηγικές πίσω από την υπεράσπιση των εργαζομένων, η εταιρεία σας μπορεί να προσελκύσει και να διατηρήσει τα ταλέντα με τις υψηλότερες επιδόσεις και να δημιουργήσει μια ταυτότητα επωνυμίας που απευθύνεται σε όλους.

Αν ενδιαφέρεστε για την βελτίωση της ιστοσελίδας σας στις θέσεις εργασίας και την ενίσχυση του employer brand της εταιρείας σας επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα ενδιαφέροντος.

Επικοινωνία
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram