fbpx

Προώθηση ιστοσελίδων - Success story!

Προώθηση ιστοσελίδων με SEO - Γρήγορα και απτά αποτελέσματα!

Σε προηγούμενο άρθρο μας σχετικό με την προώθηση ιστοσελίδων και τα αποτελέσματα του SEO είχαμε τονίσει πόσο σημαντική είναι η κατασκευή ιστοσελίδας με SEO.

Τί Είναι το SEO;

Στην προώθηση ιστοσελίδων το SEO (Search Engine Optimization) είναι η εμφάνιση μίας ιστοσελίδας στις πρώτες 10 θέσεις της Google. Ο SEO expert που αναλαμβάνει την προώθηση ιστοσελίδων πραγματοποιεί τις ενέργειες εκείνες, οι οποίες θα ανεβάσουν μια ιστοσελίδα στην πρώτη σελίδα της Google και σταδιακά στην πρώτη θέση για όσο το δυνατό περισσότερες λέξεις κλειδιά (keywords) και θα φροντίσει να παραμείνει εκεί.

Η αξία του SEO πιστώνεται στο domain name της εταιρικής ιστοσελίδας

Η δυναμική του domain name για την επιχείρησή σας είναι σημαντικό να έχει "χτιστεί" με SEO. Οι επιχειρήσεις που εφαρμόζουν τη στρατηγική SEO δεν χάνουν τη θέση τους στα οργανικά αποτελέσματα της Google, αν σταματήσουν τη διαφήμιση με Google Ads ή και με Social Media Ads.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να εμφανίζεται η ιστοσελίδα μου στην πρώτη σελίδα της Google;

Σήμερα στο άρθρο μας θα εξηγήσουμε τι συμβαίνει στην ιστοσελίδα πελάτη μας 2 μήνες μετά την κατασκευή ιστοσελίδας με SEO. Aυτό θα σας δώσει μία εικόνα όχι μόνο του χρόνου που απαιτείται για να αποδώσει το SEO, αλλά και των μεθόδων που ακολουθούμε για να φέρουμε τις ιστοσελίδες των πελατών μας στην πρώτη σελίδα της Google.

Προώθηση ιστοσελίδας Success Story- Bluemind.gr

Το αίτημα του πελάτη

Η επιχείρηση κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης - πελάτης μας- είχε δημιουργήσει μία ιστοσελίδα τον Νοέμβριο του 2021. Η ιστοσελίδα είχε μία εντυπωσιακή εμφάνιση στη homepage, με όλες τις πληροφορίες που είχε υποδείξει η διοίκηση της εταιρείας δημοσιευμένες στην ιστοσελίδα. Τα προϊόντα είχαν τοποθετηθεί σε κατηγορίες αλλά η ιστοσελίδα δεν έδινε τη δυνατότητα στον χρήστη να περιηγηθεί από τη μία κατηγορία στην άλλη.

Ο πελάτης για τις λέξεις - κλειδιά που αφορούσαν την κατηγορία της δραστηριότητάς του δεν μπορούσε να εντοπίσει την ιστοσελίδα του κάνοντας αναζήτηση στη Google, καθώς ακόμα και στη 10η σελίδα των οργανικών αποτελεσμάτων έβλεπε μόνο τους ανταγωνιστές του. Μία επιχείρηση με όνομα, τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα των τροφίμων ήταν "κρυμμένη" κάπου στο διαδίκτυο...

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι η εταιρεία -πελάτης για περίπου 1 χρόνο τηρούσε συστηματικά την παρουσία του στα social, αλλά και πάλι η ανταπόκριση του κοινού -στόχου ήταν σχεδόν μηδενική.

Ο λόγος που απευθύνθηκε στην εταιρεία μας ήταν για να αναλάβουμε την διαφήμισή του με σκοπό να ενισχύσουμε τα αποτελέσματα της προώθησης ώστε να έχει email request από δυνητικούς πελάτες που είχαν ενδιαφέρον για τα προϊόντα του.

Τι έδειξε η μελέτη της Bluemind σε κατασκευή ιστοσελίδας και προώθηση ιστοσελίδας;

Στη Bluemind Digital Marketing Services έχουμε έναν κανόνα που εφαρμόζουμε σε όλους τους νέους πελάτες μας, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει ανεπιτυχείς καμπάνιες προώθησης ιστοσελίδων στο παρελθόν και απευθύνονται στην εταιρεία μας για να αναλάβουμε τη διαφημιστική τους προβολή.

Ο κανόνας που τηρούμε με ευλάβεια στη Bluemind είναι να αναζητήσουμε πρώτα τους λόγους που μία ιστοσελίδα ή και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα δεν είχε τις αναμενόμενες πωλήσεις ή άλλες ενέργειες επικοινωνίας με την εταιρεία.

Αναλύοντας την ιστοσελίδα του νέου πελάτη διαπιστώσαμε σημαντικές τεχνικές αστοχίες στη λειτουργία του ιστότοπου. Η εικόνα της ιστοσελίδας ήταν εντυπωσιακή, αλλά το τεχνικό μέρος ήταν διαμορφωμένο με πολλαπλά σφάλματα, που ο ίδιος ο πελάτης ήταν αδύνατο να εντοπίσει εξαιτίας της εξειδίκευσης που απαιτείται.

Επίσης, το περιεχόμενο της ιστοσελίδας δεν ήταν διαμορφωμένο σύμφωνα με τους κανόνες του SEO.

Η λύση που προτείναμε πριν την προώθηση της ιστοσελίδας

Η προώθηση ιστοσελίδας με τεχνικά σφάλματα θα ήταν δώρο άδωρο για τον πελάτη μας. Όσο κι αν προσπαθούσαμε να στήσουμε την πιο έξυπνη και την πιο αποτελεσματική καμπάνια στα social media, όλες οι ενέργειες μας θα έπεφταν στο κενό τη στιγμή που ο ενδιαφερόμενος χρήστης θα οδηγούνταν στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Όσο κι αν ήταν δύσκολο να απορρίψουμε μία νεο-κατασκευασμένη ιστοσελίδα ενός έτους, κρίθηκε αναγκαίο από την ομάδα μας. Υπολογίσαμε δε, το κόστος για τον πελάτη μας στην περίπτωση που θα προσπαθούσαμε να αποκαταστήσουμε τα σφάλματα στην υφιστάμενη ιστοσελίδα του και το συγκρίναμε με το κόστος κατασκευής νέας ιστοσελίδας.

Η λύση για κατασκευή ιστοσελίδας με SEO ήταν τουλάχιστον 50% πιο φθηνή από το να διορθώναμε λάθη στην υφιστάμενη ιστοσελίδα. Επιπλέον, η κατασκευή της ιστοσελίδας εξ' ολοκλήρου με SEO θα έδινε ένα σημαντικό boost στην επιχείρηση, αφού πλέον θα είχε και οργανικές επισκέψεις.

Ο πελάτης μας κατανοώντας την προστιθέμενη αξία της κατασκευής ιστοσελίδας με SEO μας έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσουμε την κατασκευή ιστοσελίδας από την αρχή.

Γιατί χρειάστηκε να γίνει η ανακατασκευή ιστοσελίδας με SEO;

Ένα από τα σπουδαιότερα χαρακτηριστικά του SEO expert είναι να μπορεί να κατανοεί τους επιχειρησιακούς στόχους του πελάτη. Δεν αρκεί να επιλέγεις τις κατάλληλες - λέξεις κλειδιά με βάση τον ανταγωνισμό. Το πιο σημαντικό στο digital markeitng και φυσικά στο SEO είναι να μπορείς να μπαίνεις στο DNA της επιχείρησης, να εντοπίζεις τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του πελάτη και τα κενά του ανταγωνισμού.

Η νέα ιστοσελίδα του πελάτη μας δημιουργήθηκε τόσο στο τεχνικό μέρος, όσο και στο περιεχόμενο βάσει των κανόνων SEO. Επιλέξαμε στρατηγικά τα σημεία που θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε άμεσα με SEO και για τα οποία η Google θα μας επιβράβευε ανεβάζοντας την ιστοσελίδα στα 10 πρώτα οργανικά αποτελέσματα.

Προώθηση ιστοσελίδων Bluemind.gr

Αποτελέσματα μέσα σε 2 μήνες!

Επιλέγοντας μαζί με τον πελάτη μας τις κατάλληλες λέξεις - κλειδιά δημιουργήσαμε εξ' ολοκλήρου μία ιστοσελίδα που μέσα 2 μήνες βρίσκεται στην πρώτη σελίδα της Google!

Χωρίς καμία προώθηση σε Google Ads ή Social Ads, η Google επιβράβευσε το άρτια κατασκευασμένο site προωθώντας το στην 6η θέση της πρώτης σελίδας οργανικών αποτελεσμάτων.

Γιατί χρειάστηκε να περάσουν 2 μήνες για αυτό το αποτέλεσμα; Γιατί η Google χρειάζεται χρόνο για να κάνει το indexing των σελίδων κάθε ιστότοπου.

κατασκευη ιστοσελιδας SEO προώθηση ιστοσελιδων

Η προώθηση ιστοσελίδων με SEO εξυπηρετεί παράλληλα τέσσερις στόχους:

α) τη γνωστοποίηση της επιχείρησης ή των προϊόντων σε στοχευμένο κοινό που αναζητά ακριβώς αυτό που πουλάμε

β) την ενδυνάμωση του traffic της ιστοσελίδας με επισκεψιμότητα από τα οργανικά αποτελέσματα Google

γ) τη μείωση της διαφημιστικής δαπάνης

δ) την ισχυροποίηση της επιχείρησης απέναντι στον ανταγωνισμό

Οι νέοι ενδιαφερόμενοι πελάτες που επικοινωνούν με την επιχείρηση του πελάτη μας, καθώς τον εντοπίζουν στην Google, είναι περισσότερο έτοιμοι για συνεργασία.

Η πληροφορία που λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι για προϊόντα ζύμης από την ιστοσελίδα της επιχείρησης απαντά κατάλληλα σε αυτό που αναζητούν, με αποτέλεσμα η επικοινωνία και η συνεργασία να γίνεται πιο γρήγορα και πιο εύκολα.

Φυσικά το SEO δεν είναι κάτι που σταματά με την εμφάνιση της ιστοσελίδας στα πρώτα αποτελέσματα της Google. Αναπτύσσοντας τη στρατηγική of site SEO με ποιοτικά backlinks (κατάλληλα για τη δραστηριότητα της εταιρείας) εκτιμούμε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα 3 μηνών η ιστοσελίδα του πελάτη μας θα εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις της Google για περισσότερες λέξεις- κλειδιά.

Συμπέρασμα

Στη Bluemind είμαστε πεπεισμένοι για τα σπουδαία αποτελέσματα της προώθησης ιστοσελίδων με SEO. Εξαιρετικά αποτελέσματα όμως, έχει και η κατασκευή ιστοσελίδας με SEO.

Υπηρεσίες προώθησης ιστοσελίδων με seo - κοστος

Έχοντας διαβάσει το άρθρο μας θα αναρωτιέστε πόσο κοστίζει το SEO.

To SEO δεν είναι μία "ετοιματζίδικη" λύση. Είναι μία στρατηγική διαφορετική για κάθε επιχείρηση ανεξαρτήτως κλάδου.

Πολλοί προσφέρουν την υπηρεσία με 150-250€/μήνα υποσχόμενοι πρωτιές με την καταχώρηση του site σε 10 directories και 4 article submissions κ.α.

Όμως το SEO για να έχει αποτελέσματα όπως αναφέραμε και παραπάνω χρειάζεται να εντοπίζεις τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του πελάτη και τα κενά του ανταγωνισμού. Ο πελάτης μας αποφάσισε να δημιουργήσει μία σωστή ιστοσελίδα τηρώντας με ευλάβεια τους κανόνες του SEO. Δεν τοποθετήθηκε σε κανένα directory και ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί οι off site SEO ενέργειες. Παρόλα αυτά είναι στην πρώτη σελίδα της Google!

Η κατασκευή ιστοσελίδας με SEO στοιχίζει κατά 50% περισσότερο από την κατασκευή ιστοσελίδας στην οποία αναρτούμε το περιεχόμενο όπως το δίνει ο πελάτης. Όμως, αν η σελίδα δημιουργηθεί βάσει SEO έχει καλύτερα αποτελέσματα διατηρώντας σε βάθος χρόνου την ανταγωνιστικότητά της ως προς την κατάταξή της στις μηχανές αναζήτησης όπως η Google.

Η μηνιαία διαχείριση του SEO επίσης, ακριβότερη κατά από τη διαχείριση των Google Ads. Για μία ολοκληρωμένη δουλειά σε SEO marketing το budget κυμαίνεται από 500 - 1.200 ευρώ μηνιαίως. Σκεφτείτε όμως, ότι καθώς βρίσκεσαι στην πρώτη σελίδα της Google δεν έχετε λόγο να εμφανίζεστε στις διαφημίσεις Google Ads.

Με το SEO marketing η διαφημιστική δαπάνη μειώνεται. Εξάλλου, ο σκοπός των Google Ads είναι να φέρνουν επί πληρωμή τον ιστότοπο μίας επιχείρησης στην πρώτη σελίδα της Google.

Όσες επιχειρήσεις δεν έχουν εφαρμόσει SEO marketing αναγκαστικά θα πρέπει να "τρέξουν" Google Ads για να εμφανιστούν στην 1η σελίδα της Google.

Επαγγελματικές ιστοσελίδες - Bluemind.gr

Στη Bluemind.gr για την κατασκευή επαγγελματικών ιστοσελίδων επιχειρήσεων λαμβάνουμε υπ' όψιν μας τις ακόλουθες παραμέτρους:

  • τον κλάδο δραστηριοποίησης του πελάτη
  • τις ανάγκες και τους στόχους της επιχείρησης
  • την επιχειρησιακή λειτουργία και δομή
  • τον ανταγωνισμό
  • τις αναζητήσεις των χρηστών στις μηχανές αναζήτησης για αντίστοιχα προϊόντα ή υπηρεσίες
  • τα μηνύματα που θέλει να περάσει η επιχείρηση στο κοινό-στόχο

Καθώς αντιμετωπίζουμε την κατασκευή ιστοσελίδων με μία άλλη οπτική, από αυτή που συνηθίζεται στον ανταγωνισμό μας, έχουμε τη δυνατότητα κάθε έργο μας να βρίσκει τον στόχο του.

Δείγματα ιστοσελίδων

Οι ιστοσελίδες που έχουμε δημιουργήσει για ενδεικτικούς πελάτες μας είναι προσβάσιμες εδώ

δειγματα ιστοσελιδων για προωθηση ιστοσελιδων με seo
δειγματα ιστοσελιδων για προωθηση ιστοσελιδων με seo

Ας μιλήσουμε!

Η παρουσία της επιχείρησή σας στη Google είναι το Α και το Ω της διαδικτυακής σας δυναμικής!

Η εκ βάθρων κατασκευή ενός ιστότοπου με SEO δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, αλλά σίγουρα έχει εντυπωσιακά και άμεσα αποτελέσματα.

Η πολυετής εμπειρία μας πάνω στις ανάγκες των επιχειρήσεων σε κάθε κλάδο δραστηριότητας, ανεξαρτήτου μεγέθους των επιχειρήσεων, μας δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό μας.

Κατανοούμε περισσότερα για την επιχείρησή σας γιατί κατανοούμε εσάς!

Μιλήστε μαζί μας για να "χτίσουμε" από κοινού την ιδανική εξυπηρέτηση των πελάτων σας μέσω της ιστοσελίδας σας, αλλά και την αποτελεσματική προώθηση ιστοσελίδας με SEO, Google Ads και Social media Ads.

Μάθετε περισσότερα για την προώθηση ιστοσελίδων με SEO εδώ

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram